Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne tepki gösteren vatandaşların iddiasına cevap verildi.
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sulhan Tulhan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ceylanpınar ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın, Rasulayn'da devam eden çatışmalarda yaralanan muhaliflerin Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde tedavi edilmesine tepki için eylem yapıp Ceylanpınarlı vatandaşlarının tedavi edilemediği, hastanenin son aylarda sadece muhaliflere sağlık hizmeti verildiği iddialarının ilçe ve il merkezinde verilmekte olan sağlık hizmetleri irdelendiğinde gerçekle bağdaşmadığı açıkça görülmektedir."
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Ceylanpınar ilçesinde Suriye'den gelenler için 4767 çadır kurulduğunu anlatan Tulhan, şunları söyledi: "Bu çadırlarda yaşayan Suriyeli vatandaş sayısı 36.330. Suriyelilerden dolayı, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde vatandaşların tedavi edilmediği söyleminin gerçekle bağdaşması mümkün değildir. Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde günlük 931 Türk vatandaşının tedavisi yapılmaktadır. Suriyeli hasta sayısı günlük 157'dir. 2.basamak sağlık kuruluşuna başvuran gerek Türk vatandaşı gerek Suriye vatandaşı olsun hastanenin imkanları içerisinde tedavi edilmektedir. Tedavisi Ceylanpınar'da yapılamayan hastalar Viranşehir ve Şanlıurfa'daki hastanelere ambulanslarla sevk edilmektedir. Hastaneye yoğun şekilde yaralı ve hasta geldiği zamanlarda en yakın Viranşehir ve Şanlıurfa'dan doktor, hemşire ve yardımcı sağlık personeli takviyesi yapılarak tedavileri yapılıp mağduriyetleri giderilmektedir."
Ocak ayı içerisinde Ceylanpınar Devlet Hastanesi polikliniklerinde tedavi gören Suriyeli mülteci sayısının 75 olduğunu belirten Tulhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk vatandaşı sayısı 456'dır. Acil servise başvuran Suriyeli mülteci hasta sayısı 82, Türk vatandaşı sayısı 475'dir. Yani, yaklaşık olarak Türk vatandaşına oranla Suriyeli hasta sayısı yüzde 17 civarındadır.
Yaklaşık 7 aydır büyük bir özveriyle hem bölgede hem ilimizde hizmet vermeye çalışan ve bu çalışma esnasında mesleklerinin gereklerini yapmaya gayret eden tüm sağlık çalışanları adına, böylesi bir iddianın bizlerle bağdaşmadığı ve gerçek olmadığı aşikârdır."
(MUD-HO-Y)

25.01.2013 11:18:55 TSI

Editör: Wan Haber