Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi takımlarında Ceyhan Belediyesi, altyapı seçmelerine devam ediyor.
Yeşilbeyazlı ekibin Genel Menajeri Fatih Yücel, yaptığı açıklamada, her yıl yaptıkları taramaları bu yıl da aralıksız olarak sürdürdüklerini belirterek, "Bu sezon başında altyapı sorumlusu olarak antrenör Fırat Bozkurt'u göreve getirdik. Fırat hocamızın koordinesi ile Ceyhan ilçemizde 12 merkez ilkokulunda 2002-2003-2004 doğumlu yaklaşık 250 öğrenci-sporcu adayını seçmelere davet ettik. İlk etapta bu hafta 3 okuldan 68 sporcu adayının seçmelerine başladık. Öncelikli olarak okullarında ve sınıflarında yaşıtlarından uzun, anne-babaları uzun ve sınıf öğretmenlerinin tavsiyeleri ile belirlediğimiz öğrenci-sporcu adaylarımızı seçmelere aldık" dedi.
Öğrenci-sporcu adaylarını, antropometrik ölçümler, motorik özellik ölçümleri, koordinasyon ve basketbol yetenek testlerine tabii tuttuklarına da belirten Yücel, "Ön plana çıkan başarılı sporcu adaylarımızı antrenmanlarımıza davet edeceğiz. Hedef, planlı, programlı ve sistemli çalışarak bu yaş kategorilerinde öncelikli A Takımımıza ve Milli Takımımıza oyuncu yetiştirmek, Küçük Kızlar Türkiye şampiyonluğu elde etmektir. Altyapı antrenörlerimiz Arda Aydın ve Halil Yıldız'ın oluşturdukları ilkokul takımları ile de bu organizasyonu desteklemekteyiz. Böylece 1.ligde A Takımımız ile elde ettiğimiz istikrarı altyapı takımlarımızda da sürdürmeyi amaçlamaktayız" diyerek gelecekten umutlu konuştu.
Altyapı çalışmalarının sadece Ceyhan ile sınırlı olmadığını belirten Yücel, Türkiye çapında basketbolcu adayı yıldız oyunculara da kapılarının açık olduğunu söyledi.
(MSÇ-BH-EYB)

10.12.2012 15:20:18 TSI

Editör: Wan Haber