Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Temiz Türkiyem Pilot Eğitimi Projesi" kapsamında çevre müfettişi çocuklar, çevreyi kirletenlere karşı savaş açacak.
Toplumun her kesiminde, çevre bilinci oluşturmak için eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını yapacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilk etapta belirlenen, 15 belediyedeki 4. Sınıf öğrencilerini adeta birer çevre müfettişi olarak yetiştirecek. Bu kapsamda başlatılan "Temiz Türkiyem Pilot Eğitim Projesi" ile öğrencilerin çeşitli aktivitelerle eğitilerek birer çevre müfettişi olması sağlanacak. Özel kimlik kartları dağıtılacak öğrenciler için çevre konulu eğitim seminerleri, geri dönüşüm çalışmaları, tiyatro gösterileri, çevre gezileri ve yarışmalar yapılacak. Bu ay başlayacak olan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler ve il müdürlükleriyle ortak yürütülecek.
Projeye ilk etapta Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih, Altındağ, Keçiören, Sincan, Şahinbey, Adapazarı, Trabzon, Denizli, Adıyaman, Uşak ve Bilecik belediyelerinden başlanacak.
"Temiz Türkiyem Pilot Eğitim Projesi" kapsamında belediyelerde görev yapacak teknik personele eğitimler yarından itibaren Ankara'da verilmeye başlanacak. 2 gün sürecek olan eğitim programında katılımcılara çevre eğitimi, çevre eğitim uygulamaları, aktif öğrenme çalışmaları ve çocuklara yönelik eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verilecek.
(SU-ÖZ-Y)

18.01.2013 14:36:14 TSI

Editör: Wan Haber