Sincan Belediyesi, "Doğanın Pili Tükenmesin" sloganı ile ilçede atık pillerin toplanmasına devam ediyor. İlçedeki okullara, kamu hizmet binalarına ve muhtarlıklara atık pil toplama kutuları yerleştiren Sincan Belediyesi, son 1 yılda 1,5 ton atık pilin geri dönüştürülmesini sağladı.
Sincan'da artarak devam eden geri dönüşüm çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da dikkatinden kaçmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar adına Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel, Sincan Belediyesi'ne geri dönüşüm çalışmalarına katkılarından dolayı teşekkür mektubu yolladı.
Bayraktar, teşekkür mektubunda atık pil toplama oranlarının ilçede yıllara göre artış kaydettiği belirterek, Sincan Belediyesi'nin çalışmalarından memnun olduklarını belirtti. Bayraktar, geri dönüşüm çalışmalarına yapılan bu katkının diğer belediyelere örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı.
İlçede artarak devam eden geri dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken Sincan Belediyesi, "Doğanın Pili Tükenmesin" sloganı ile hayata geçirdiği atık pil toplama projesine hızla devam ediyor. İlçede pek çok noktaya atık pil toplama kutuları yerleştiren Sincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, el ilanları ve afişlerle de vatandaşı bilgilendirmeyi sürdürüyor. Bilgilendirme çalışmalarının meyvesini kısa sürede toplamaya başlayan Sincan Belediyesi, son 1 ay da 275 kilo atık pil topladı.
Denizleri, canlıları, bitkileri korumak ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için vatandaşı geri dönüşüm çalışmalarına destek olmaya çağıran Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Gelecek nesillere daha temiz daha güzel bir dünya bırakmak için halkımızla el ele vererek çalışıyoruz. Geri dönüşüm projelerimize halkımızın gösterdiği ilgi bizleri memnun ediyor. Daha iyi bir dünyada yaşamak için herkesi geri dönüşüm çalışmalarına destek olmaya davet ediyorum" dedi.
Sincan Belediyesi gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için geri dönüşüm faaliyetlerini hızla sürdürüyor. Belediye, doğada yok olması 300 yılı bulan pillerin geri dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Atık pillerin içerisinde bulunan ağır metaller; çöpe, toprağa, denize ve akarsuya karıştığında doğaya ve çevreye ağır zarar veriyor. Bu zararların bilincinde olan Sincan Belediyesi, ilçe halkı ile ortaklaşa çalışarak atık pilleri topluyor. İlçe halkının gösterdiği duyarlılık sayesinde son 1 ayda ilçede 275 kilo atık pil toplandı.
Sincan Belediyesi, ilçe genelinde bulunan 52 adet ilkokula, liselere, sağlık kurumlarına ve belediye hizmet binalarına atık pil toplama kutusu koydu. Ayrıca, yaklaşık 200 adet büro tipi atık pil toplama kutusu da esnafa dağıtılmak üzere hazırlanıyor.
(BK-ÖZ-Y)

19.12.2012 17:01:51 TSI

Editör: Wan Haber