Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'İnsanların Yaşam Alanlarının Korunması ve Geliştirilme' konusunda, Türkiye genelinde düzenlenen 'En Temiz Köy' yarışmada Zonguldak'ta birinci olan Türkali Köyü muhtarına bilgisayar hediye edildi.
Daha önce Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından Kaymakamlıklara Merkez ilçe, Belediye ilçe köy muhtarlıklarına gerekli yazışmalar yapılarak Çevre ve Şehircilik Baklanlığı'nın düzenlediği yarışmanın içeriği ile ilgili bilgilendirilmişti.
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkililerince yapılan inceleme ve değerlendirmede Türkali Köyü 'En Temiz Köy' yarışmasında birinci oldu. Türkali Köyü muhtarı Ahmet Terlemiş'e birincilik ödülü olan bilgisayarı Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk verdi.
Ödül törenin bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, "2012 yılı 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Bakanlığımız tarafından bir dizi yarışma düzenlendi. Bunlardan bir tanesi de 'En Temiz Köy' yarışması bu yarışmada ilimizi temsilen Türkali Köyü muhtarlığı katıldı ve birinci seçildi. Bakanlığımız muhtarımıza 1 bilgisayar ve yazıcı hediye gönderdi. Muhtarımıza da yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmalar bölgemizde çoğalır. Temiz bir çevre, temiz bir sanayi elde ederiz" dedi.
Türkali Köyü muhtarı Ahmet Terlemiş ise, "En güzel köy yarışmasında elimizden geldiği kadar temiz tutmaya, Bakanlığımızın açmış olduğu yarışmada Zonguldak'ta birinci olduk. Elimizden geldiği kadar sahilimizi temiz tutmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada temiz tutmaya devam edeceğiz. Bize bu hediyeyi verdileri için Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Türkali Köyü muhtarı Ahmet Terlemiş'e bilgisayar ve teşekkür belgesini takdim etti.
(SA-SA-Y)

18.12.2012 15:53:48 TSI

Editör: Wan Haber