Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Denizbank arasında kentsel dönüşüm konusunda protokol imzalandı. Buna göre, devlet tarafından yapılacak yardımların yanında kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen müşterilerden dosya masrafı, ekspertiz ücreti, ipotek ücreti alınmayacak. Kredi ödemeleri evin tesliminden sonra başlayacak.
Vatandaşa kolaylık getiren yeni protokolün imza töreni Rixsos Otel'de yapıldı. Protokolü Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen imzaladı. Törende bir konuşma yapan Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Ertürk, bankalarını tercih edecek olan müşterilerden dosya masrafı, ekspertiz ücreti, ipotek ücretinin alınmayacağını ifade etti. Denizbank'ın ayrıca sürecin başlangıcı sayılan Deprem Risk Raporu için daire başına 500 liraya kadar katkı yapacağını belirten Ertürk, vatandaşların 444 36 34 nolu kentsel dönüşüm bilgilendirme hattı ve www.denizbank.com web sitesinden bilgi alabileceğini söyledi.. Türkiye'de mevcut konut stoğunun 19 milyon adet olduğuna işaret eden Ertürk, bunlardan 5 milyon adedinin kaçak, ruhsatsız evlerden oluştuğunu , 1,5 milyon adet evin ise ömrünü tamamladığını ifade etti. Ertürk, bütün bunlar dikkat alındığında Türkiye'de 2023 yılında 8 milyon adet konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ise İstanbul, Ankara, Erzurum başta olmak üzere 6 alanda kentsel dönüşüm yapıldığını anımsatarak, bu kapsamda 49 bin binanın olduğunu ve buralarda 289 bin vatandaşın oturduğunu söyledi. Gürgen, bu vatandaşların bakanlıktan ya kredi ya da kira yardımını talebinde bulunacağını belirterek, bu kapsamda bankalarla işbirliği yaptıklarının anlattı. Gürgen, TEB, Albaraka Türk, Bank Asya. Halkbank olmak üzere birçok banka ile de görüşmelerin devam ettiğini bildirdi
Konuşmaların ardında bakanlık ile Denizbank arasında protokol imzalandı.
(EDA-ÖK-E)

21.01.2013 15:47:13 TSI

Editör: Wan Haber