Bursa'nın Gemlik ilçesinde, rezerv yapı alanlarının yanı sıra riskli alanlarının tespitine yönelik çalışmalar hız kazandı.
Gemlik Belediyesi'nin sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla birlikte yaptığı titiz çalışmalar sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emlak Yönetimi Harita Değerlendirme Daire Başkanı Necmettin Aslantürk ve bakanlığın aynı biriminden İnşaat Mühendisi İsmail Yardımcı ilçede iki günlük incelemelerde bulundu.
Heyet, rezerv yapı alanlarının yanı sıra riskli alanların belirlenmesine yönelik çalışmalar yaptı. Şehir içinde de binaların ve zeminin dayanıklılığı konusunda araştırmalar yapan heyet, Gemlik Belediyesi'nin üniversitelere yaptırdığı depremsellik raporlarını da inceledi.
Heyetin çalışmalarını periyodik olarak devam ettireceği belirtilirken, hazırlanacak raporun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacağı ifade edildi. Gemlik'in kentsel dönüşümü ve deprem risklerine yönelik yapılan çalışmanın jeofizik raporlarını da kapsadığına işaret edilirken, bakanlığın kentsel dönüşüm konusunda Gemlik'e büyük önem verdiği bildirildi.
Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini aldıkları çalışmaları büyük bir titizlikle devam ettireceklerini söyledi. Yılmaz, ilçenin hem rezerv yapı alanlarının, hem de riskli alanlarının belirlendiğini vurgulayarak, çalışmaları kısa sürede ele alıp kentsel dönüşüm çalışmalarını Cihatlı-Küçük Kumla sırtlarını içine alacak şekilde başlatacaklarını bildirdi.
(MŞ)

18.01.2013 11:37:25 TSI

Editör: Wan Haber