Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Bakanlar Kurulu kararıyla 4 yeni alanın daha riskli alan ilan edilmesiyle, kentsel dönüşüm projesinin 310 bin kişiyi ilgilendiren bir proje haline geldiğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Halk Bankası kentsel dönüşüm kredilerine uygulanacak faiz desteği hakkında protokolü bugün Ankara'da imzaladı. Protokol töreninde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, her geçen gün, yeni dönüşmesi gereken alanların, riskli binaların bakanlık kayıtlarına girdiğini söyledi. Gürgen, bugün yayımlanan Resmi Gazete'de 4 tane daha alanın riskli alan ilan edilmesiyle kentsel dönüşüm projesinin 310 bin kişiyi ilgilendiren bir proje haline geldiğini belirtti. Gürgen, "Bakanlık tarafından lisanslandırılan 200'e yakın kuruluş, riskli yapı tespitine devam ediyor. Şu anda 5 bine yakın hane, 5 bine yakın gayrimenkul, konut hak sahibi olmak için tapuda şerhlerinin düşmesi için bekliyor. Dolaysıyla pasta gittikçe büyüyor. Finans kuruluşlarına olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Ve finans kuruluşlarının da bakanlığımıza olan ilgisi her geçen gün artıyor" dedi.
Halk Bankası'nın da kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşa masrafız kredi vereceğinin altını çizen Gürgen, Halk Bankası'nın dahil olmasıyla birlikte vatandaşa verilecek kredinin faiz desteğinde, konutlarda geri ödeme faizinin 0.40 kadar indiğini söyledi. Gürgen, "Bu kadar teşvik edici, bu kadar destekleyici bir kanun kapsamında vatandaşlarımıza tekrar seslenmek istiyorum. Özellikle deprem bölgesinde olan vatandaşlarımız yaşadıkları binalardan emin olmak için bakanlığımızca lisanslandırılmış kuruluşlara müracaat ederek binalarının riskli olup olmadığını tespit ettirsin. Bu kadar finansal desteği, bu kadar nimeti başka yerde bulmanız mümkün değil. Devletin desteğini, finans kuruluşların desteğini yadsımayın. Sağlıklı binalara kavuşun" diye konuştu.

BAKANLAR KURULU 4 YENİ ALANI DAHA RİSKLİ İLAN ETTİ
Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de Ağrı'nın Patnos, Sakarya'nın Hendek, İstanbul'un Zeytinburnu ile Ankara Çankaya'nın bazı alanları 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. maddesine göre, Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildi.
(ZÇ-ÖZ-Y)

25.01.2013 17:15:14 TSI

Editör: Wan Haber