Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, maliyeti 1.5 milyar lirayı bulan çevre yatırımlarının açılışını 17 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle yapacak. Açılış için hazırlıklarını sürdüren Bakanlık, açılışın duyurusunu dev afişlerle yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1.5 milyar lirayı bulan çevre yatırımları, 17 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete sunulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2011-2012 döneminde çevre kirliliğinin önlenmesi için yaptığı yatırımları düzenleyeceği törenle hizmete açacak. Başbakan Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Ankara Arena Salonu'nda gerçekleştirilecek törende, Bakanlığın toplam maliyeti 1.5 milyar lira olan çevre yatırımlarının toplu açılışı yapılacak. Bu çerçevede Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce 311 belediye ve 21 il özel idaresine toplam 60 milyon lira değerinde 332 çöp toplama, 2 vidanjör, 55 çevre denetim olmak üzere toplam 389 temizlik ve hizmet aracının dağıtımı yapılacak. Ayrıca 365 tesis ve diğer yatırımların hizmete sunulmasının yanı sıra 212 atıksu arıtma tesisinin enerji sarfiyatı giderinin 27 milyon liralık kısmı ödenecek. 100 belediye ve bir organize sanayi bölgesinin atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için 55 milyon lira, 2 bin 200 belediyenin altyapı ve kanalizasyonu için 324 milyon lira hibe yardımında bulunulacak. Törende, Bakanlığın ilgili kuruluşu İller Bankası tarafından yatırımı tamamlanan 628 milyon lira maliyetli 211 kanalizasyon şebekesi, atıksu arıtma ve derin deniz deşarjı tesisi de hizmete açılacak. Başbakan Erdoğan, ayrıca İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde toplam 13 milyon liralık 39 hava kalitesi ölçüm istasyonunun açılışını yapacak. Törende 5 katı atık düzenli depolama tesisi, tehlikeli ve tehlikesiz atık geri kazanım, tehlikeli atık ara depolama, metan gazından enerji elde edilmesi, ambalaj atıkları geri dönüşüm tesisi ile Adana, Elazığ, Kastamonu, Manisa, Mersin, Yozgat'ta toplam 16 milyon 250 bin liraya mal olan 6 tıbbi atık sterilizasyon tesisi de açılacak. Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş, Niğde, Manisa, İstanbul ve Afyonkarahisar'daki açılışlara canlı olarak bağlanacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre yatırımlarının hizmete sunulacağı 17 Ocak'taki açılış için hazırlıklarını sürdürüyor. Açılış programının duyurusu Ankara caddelerinde bilboardlarla duyurulurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasına da açılışa ilişkin dev bir afiş asıldı. Açılış için Ankara Arena Salonu'nun da gelin gibi süsleneceği duyuruldu.
(ZÇ-CC-Y)

12.01.2013 16:38:48 TSI

Editör: Wan Haber