Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin giderek geliştiğini ancak bu gelişmeyi konut yapısında görülemediğini belirterek, "Nasıl ki Japonya'da çok şiddetli depremler olduğunda hiç bir hasar olmuyorsa, bizim de bu duruma gelmemiz gerekir" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kağıthane Huzur Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkıma katıldı. Kağıthane, Şişli ilçeleri, AyazağaHuzur Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi programı kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Bayraktar, "Türkiye giderek geliştiğini ancak konut yapısına baktığımızda gelişmediğini görüyoruz" dedi.
6 buçuk milyon konutu zaman içerisinde yenileme değiştirmede kararlı olduklarını ifade eden Bakan Bayraktar, "Burada bugün Kağıthane'nin Huzur Mahallesi'nde adımımızı yavaş yavaş atıyoruz. Nasıl ki Japonya'da çok şiddetli depremler olduğunda hiç bir hasar olmuyorsa halkı dalga geçiyorsa benim devletim de bu duruma gelmek zorundadır. Bunun için özellikle vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz" diye konuştu.
Kentsel Dönüşüm kapsamında iki taraflı anlaşmalara önem verdiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, "Biz istiyoruz ki vatandaşlarımızla karşılık iş birliği içerisinde, karşılıklı gönül rahatlığı rızası içerisinde dönüşüm gerçekleştirelim. Bunları yapabilmek için de halkımıza da kolaylık sağlıyoruz. Bizim yeni çıkardığımız kanunla afet riski altında kalanların dönüştürülmesi yasasından sonra mevzuatları düzenledik ve yönetmelikleri çıkardık" şeklinde konuştu.
Tüm siyasi partilerin kentsel dönüşüm projesine sahip çıkması gerektiğini de söyleyen bakan Bayraktar, "Devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti olarak bu işe başla canla gayretle çalışıyoruz" dedi.
Programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise Kağıthane'deki yapıların da İstanbul'un gelişimine paralel olarak hızla dönüştüğünü söyledi.
Başarının göstergesi kararlı ve de uyumlu çalışmak olduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, "TOKİ ile Şişli Belediyesi yıllardan beri kararlı uyumlu bir şekilde çalıştı. İnşallah bu çalışmalarımızın devamlı ve düzenli bir şekilde sürdürmeyi içtenlikle istiyorum" ifadelerini kullandı.
(ÖFA-ÖZ-Y)

05.01.2013 16:22:04 TSI

Editör: Wan Haber