Hacı Yılmaz - Vansesi Gazetesi

Van Gölü'nün yapılan tüm uyarılara rağmen kirletilmesi Van'da öncelikle çözülmesi gereken sorunlar arasında ilk sıraya yerleşti.

Akköprü Mahallesi ilçe minibüs duraklarının yanında bulunan Akköprü Deresi atılan çöplerden dolayı adeta çöp deresine döndü.

Her türlü katı ve sıvı çöpün döküldüğü Akköprü deresi ciddi tehlike saçıyor. Sağlıksız çöplerle dolu olan Akköprü deresi aynı zamanda küçük çocukların uğrak yeri oldu. Buraya oyun oynamak için gelen mahalle çocukları ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor.

Yetkililere seslenen Akköprü Mahallesi sakinleri, Akköprü deresine atılan çöplerin Keşiş Gölü’nden başlayarak gelen akarsular ile birlikte Van Gölü'ne dökülerek göl kirliliğine de neden olduğunu söylediler.

Mahalle sakinleri aynı zamanda mahalle çocuklarının boş vakitlerini bu derede oyun oynayarak geçirdiğini ve ciddi sağlık sorunlarıyla yüz yüze geldiğini belirtti.

Çocuklarının hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya kaldığını belirten mahalle sakinleri, "Akköprü deresinin çöp deresine dönüştürülmemesi için caydırıcı ve önleyici önlemlerin alınması gerekiyor. Çocukların bu tür yerlerde oynamaları ve zaman geçirmelerinin de engellenmesini istiyoruz. Akköprü Deresi'nin çöp deresine dönüşmesi üzüntü veriyor. Akköprü Deresi, atılan çöp yığınıyla birlikte Van'a yakışmayan görüntülere neden oluyor. Dereye atılan tonlarca çöp ciddi anlamda kötü koku yayıyor" dediler.

Editör: Wan Haber