Çocukların çevreye duyarlılık bilincini kazanmasını amaçlayan Çevre Çiçekleri Hareketi Bilgi Yarışması finalinde 4 okul yarıştı.
Necip Fazıl Tiyatro Sahnesi'nde düzenlenen yarışma finalini Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu da izledi. Kocatepe, Osman Hamdi Bey, Satuk Buğra ve Yeşiltepe İlköğretim Okullarının kıyasıya çekişmesine sahne olan yarışmayı Osman Hamdi Bey İlköğretim Okulu kazandı. Başkan Ak, finalin galibi olan okula projeksiyon cihazı, ikinci olan Satuk Buğra İlköğretim Okulu'na ise laptop bilgisayar hediye etti. Ayrıca finalde yarışan bütün öğrencilere Başkan Ak'ın imzasını taşıyan ajanda ile kalem verildi.
Yarışma finalinde konuşan Keçiören Kaymakamı Dirim, çevreyle ilgili temel soruların yarışmaya katılan öğrenciler tarafından bilinmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Gelecekte bu tabloyu fotoğraflarda görmek istemiyorsak, kentimizde, ülkemizde, dünyada böyle güzelliklerin çoğalmasını istiyorsak, duyarlı nesiller yetiştirmeliyiz. Bu anlamda okulların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Öğrencilerimize çevre bilincinin verilmesi gerekiyor" dedi.
Dirim, böyle bir yarışma düzenleyerek okulların çevre bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunan Başkan Ak'a da teşekkür etti.
Konuşmasına yarışmada dereceye giren bütün çocukları tebrik ederek başlayan Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, "Çok çekişmeli bir yarışma oldu. Çevre Çiçekleri Hareketi 2009 yılında başladı ve 4. yılında devam ediyor. Çevre Çiçekleri Hareketi, çevreye duyarlı çocuklarımızın, gençlerimizin ve neslimizin gelişmesi açısından önemli bir proje" ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nca sahnelenen "Ben Temiz" adlı oyunu izledikten sonra, Çevre Çiçekleri Hareketi'ni "bütün Türkiye'ye yayılması gereken bir proje" olarak sahiplendiğini hatırlatan Başkan Ak, "Bu hareket artık Milli Eğitim ile beraber bir bütünlük içinde Türkiye'nin bütün okullarında gösterilecek bir proje haline geldi. Keçiören olarak bu projenin tüm Türkiye'ye yayılmasını ve bunun kaynağında sizlerin Keçiörenlilerin olmasını gururla takip ediyorum. Tüm Keçiören'i kutluyorum" diye konuştu.
Başkan Ak, Çevre Çiçekleri Hareketi'nin hiç durmadan devam etmesi temennisinde bulunurken, çocuklara da "Çevremize sadece sizler sahip çıkmayacaksınız. Hepimizin sahip çıkması lazım. Tek başına birilerinin üzerine kalacak işler değil. 7'den 70'e herkesin sahip çıkması gerekiyor. Ama sizler aynı zamanda takip de edeceksiniz, yani denetleyeceksiniz. Bir müfettiş edasıyla sizler etrafınızı kontrol edip uymayan insanları uyduracaksınız, uyacaksınız ve insanlara örnek olacaksınız" mesajını verdi.
Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Yurtoğlu da, Keçiören Belediyesi'nin KEDEM, KADEM, KEÇMEK gibi uygulamalarının yanı sıra aile sosyal eğitim merkezleri ve sosyal faaliyetleri ile eğitimin içinde olmasının kendilerini onurlandırdığını söyledi. Yurtoğlu çocuklara ise "Dünyayı sevmek istiyorsanız çevreyi sevmek zorundasınız" diye seslendi.
(BK-ÖZ-Y)

23.01.2013 10:43:35 TSI

Editör: Wan Haber