Journal Of Medicinal Food Dergisi'nde yayınlanan araştırmanın yazısına göre, erkeklerde kansere bağlı ölümlerin en önemli nedenlerinden biri olan Prostat Kanserinin önüne geçmek mümkün. Prostat Kanseri gelişiminin ceviz yönünden zengin bir diyet ile yavaşlatılabileceği ortaya çıkmış oldu. Ülkemize baktığımız zaman da akciğer kanserinden sonra erkeklerde en çok kanser ölümleri prostattan meydana geliyor. Kanserin erken tespitinde ve tedavisinde hayatta kalma oranı bir hayli artıyor olsa da Türk Üroloji Derneği, her 12 erkekten birinin prostat kanseri teşhisi ile karşılaşacağını belirtiyor.

 

Yapılan deneyler sonucunda ceviz yönünden zengin bir diyetle kolesterol seviyesinde kayda değer düşüşler görüldüğü, prostat kanseri gelişimini yavaşlattığı ve araştırmalara göre, meme kanserinin gelişmesinde de etkisi olan IGF-1 hormonunda da kayda değer bir düşüşe sebep olduğu gözler önüne serildi.

 

Çalışmalarda ceviz ve ceviz yağı yönünden zengin bir diyetle, bitkisel yağlar açısından zengin bir diyetin kıyaslaması yapıldı. Ceviz diyetinin, bitkisel yağ diyetine göre daha etkili olduğu ortaya çıktı. Yani bitkisel yağla yapılan diyette, cevizin vermiş olduğu sonuçlar ortaya çıkmadı.

Editör: Wan Haber