Kadrosunu 66 yeni personelle güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, acil durumlara anında müdahale edebilmek için 20'şer kişilik timler oluşturdu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kentte düzenin sağlanması ve denetimlerin daha güvenli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla yeni bir yapılanmaya gitti. Büyükşehir'e bağlı zabıta birimleri, artık görev sahalarındaki sorunlara daha hızlı bir şekilde ve daha donanımlı olarak müdahale edecek. Görev sırasında sayısal açıdan yetersiz kalınan durumlarda ise acil durumlar için "hazır kıta" olarak bekletilen 20'şer kişilik timler devreye girecek.
Geçtiğimiz günlerde kadrosuna 66 yeni personel ilave eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, hizmet kalitesini de yükseltmek amacıyla çalışanlarına özel eğitimler verdi. Göreve başlamadan önce genç zabıtalara "Halkla İlişkiler ve İletişim", görev sırasında karşılaşabilecekleri saldırılara karşı "Psikolojik ve Fiziksel Savunma" ve bilinçli bir şekilde görev yapabilmeleri için de "Mevzuat" dersleri verildi. Yaşanabilir bir kent yaratma hedefi doğrultusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, genç ve eğitimli kadrolarıyla kentin problemleri ve vatandaşların şikayetlerinin bundan böyle daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.
(HK)

10.01.2013 12:31:06 TSI

Editör: Wan Haber