Çetinkaya Mağazaları Türkiye'deki 25. mağazasını Trabzon'un Kaşüstü beldesinde bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi'nde açtı.
Mağazanın açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Adana Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Çetinkaya Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya, Trabzon Belediye Bakan Yardımcısı Ergin Aydın ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Kızılcık, Trabzon'un bir marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Çetinkaya müessesesinni, markasının köklerini, zenginliğini biliyoruz. Çetinkaya ailesinin modern cumhuriyetimizin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin gelişim safhalarına baktığımızda onunla paralellik arz ettiğini söyleyebiliriz. Devlet olarak 2 milyar dolarlık ihracattan bugün 150 milyar dolarlık ihracata ulaşmışsak bu, ekonomik, kültürel, eğitim alanında ve birlik olabilmemiz adına atılan adımlar sayesinde olmuştur. Aynı zihniyet bu gün gelişerek devam etmektedir. Sadece doğu değil batının iş adamı da Türkiye'ye geldiğinde köklü müesseselerimizle bize imrenerek bakmaktadırlar. Köklerine ve geleneğine saygılı bu milletin değerleri artık insanlığa ışık tutar hale gelmiştir. Bu mağazanın burada açılması bir bakıma Trabzon'umuzun gelişen ikinci bir merkezi konumunda olan buraya katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya da, Karadeniz insanına ayrı bir sevgi ve muhabbet beslediğini söyleyerek, "Karadeniz insanının yeri benim gönlümde farklıdır. Bu bölgede çeşitli görevlerde bulundum. Çetinkaya ailesi olarak özellikle eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yaptık. Bütün bunları milletimizde aldığımız dua ile gerçekleştirdik" diye konuştu.
Çetinkaya Mağazalar Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya, Çetinkaya mağazalarının sıfırdan başladığını ve emin adımlarla bugün Türkiye'nin sayılı müesseselerinin arasına girdiğini ifade etti. Ömer Çetinkaya ise, mağazalarında 20 bine yakın insan çalıştırdıklarını hatırlatarak, yaptıkları yatırımları tamamen kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Kızılcık ve beraberindekiler daha sonra mağazayı gezdiler.
(BK-ÖS-Y)

26.01.2013 16:38:59 TSI

Editör: Wan Haber