Çetinkaya Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ömer Çetinkaya, 2013 yılı içerisinde 30 yeni mağaza açacaklarını dile getirdi.
Bursa'daki ikinci mağazanın açılışı için geldiği Bursa'da açıklamalarda bulunan Ömer Çetinkaya, arsa parası hariç 25 milyon liraya mal olan ikinci mağazanın sürekli gelişen Bursa'da ihtiyaca binaen açıldığını ifade etti. Çetinkaya, "Bursa'da marka olan bir Çetinkaya'nın, bir yıl içerisinde ikinci mağazasını açıyoruz. Bu, çok önemli, bir yılda bu kadar çok büyük bir alışveriş merkezini hizmete açmak, Bursa'nın ne kadar çok önemli bir atakta olduğunu gösterdi. Fakat burayı gösterdiklerinde şehrin en pahalı yeriydi, sadece inşaatı ve mağazanın açılışı için harcadığımız para 25 milyon lira. Bununla bazı sektörlerde 10 adet fabrika açarsınız, arsasını söylemiyorum" dedi.

"TÜRKİYE'DE BÜYÜK POTANSİYEL VAR"
Çetinkaya'nin Türkiye'nin gurur duyacağı bir markası olduğunu söyleyen Çetinkaya, "Yaptığımız yatırımların hiçbirinde banka kredisi kullanmadığımız gibi hiçbir firmadan da katkı almıyoruz. Tamamen öz kaynaklarımızla yatırımlarımıza devam ediyoruz.Türkiye genelinde, küçüklü büyüklü 103 mağazamız var. Bu sene içerisinde 30 civarında mağaza açmayı hedefliyoruz. AVM'ler ağrılıklı olmak üzere. grubumuzda direkt olarak istihdam sayısı 4 bin 500. Fason çalışanlar ve bize iş yapanları gözüne alırsanız 20 bin civarında istihdama destek veriyoruz. Yurt dışındaki yatırımlarımız, özellikle çevre ülkelerde ve Türk Cumhuriyetlerde var. Yurt dışına yönelik bir düşüncemiz şimdilik yok, çünkü Türkiye'de çok büyük bir potansiyel var. Türkiye'de biz hızla yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin hızlı büyümesine karşılık bizim de kendimizi büyütmemiz ve yenilememiz lazım" şeklinde konuştu.
(AF-YS)

20.01.2013 14:31:54 TSI

Editör: Wan Haber