Konya polisinin Almanya ve Hollanda'ya kadar uzanan, değeri 500 milyon TL'yi bulan eroin sevkiyle ilgili operasyonunun son ayağında yakalanan örgüt lideri avukat ve 3 adamı adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Avukat O.C'nin gıda şirketi kurarak helva ve kuru bakliyatların içerisinde özellikle Hollanda'ya eroin sevki yaptığını belirleyen Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 14 ay süren bir çalışma başlattı. Polis, gıda paketleri içerisinde uyuşturucu madde olduğunu belgelemek için gemiye gitmek üzere Konya'dan hareket eden kurye Yılmaz T.'yi durarak arama yaptı. Araçta helva kutuları içerisine yerleştirilmiş 137 kilo eroin bulundu. Yılmaz T., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konya polisi, merkez Karatay ilçesinde bir depoda 250 kilo eroinin helva ve kuru bakliyatlar içerisine gizlendiğini belirleyerek takibe başladı. Gıda paketleri arasındaki eroin, Konya'dan bir kamyonetle Bursa'ya getirilerek, yük gemisine yüklendi. Gıda paketleri deniz yoluyla Almanya'ya gitti. Almanya'da 4 kişi, gıda paketlerini teslim alarak Hollanda'ya götürüp başka bir kişiye teslim etti. Konya polisinin bilgileri doğrultusunda Almanya ve Hollanda polisi harekete geçti. Almanya'da eroini ilk teslim alan 4 kişi, Hollanda'da da 1 kişi yakalandı. 250 kilo eroin de gıda paketleri içerisinde ele geçirildi.
Hollanda ve Almanya'daki operasyonların ardından Konya polisi, örgüt liderine yönelik 3 gün önce operasyon yaptı. Operasyonda gıda şirketi kurarak yurt dışına eroin sevki yaptığı iddia edilen Avukat O.C. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, O.C. ve 3 kişi "uluslararası eroin ticareti yapmak" suçundan soruşturmayı yürüten Antalya Adliyesi'ne sevk edildi.
14 ay süren takip ve operasyonlarda 387 kilo eroin ele geçirilirken, Türkiye'de 1, Almanya'da 1 ve Hollanda'da 4 kişi tutuklanmıştı.
(HİV-İP-CC-Y)

14.01.2013 09:30:34 TSI

Editör: Wan Haber