Adana polisi, aralarında 1 muvazzaf albay ile 3 avukatın bulunduğu "Şirinler" olarak bilinen 40 kişilik çeteyi, film gibi bir operasyonla çökerttiği ortaya çıktı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "Şirinler" olarak bilinen ve A.A. liderliğindeki grubun çıkar amaçlı organize suç örgütü yapılanması içerisinde olduğunu tespit ederek çalışma başlattı.
Organize suç örgütünün çökertilmesine yönelik, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin 2010-2013 yılları arasında; organize silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, yağma, yağmaya teşebbüs, darp, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel istismar, 6136 sayılı kanuna muhalefet, ruhsatsız tabanca ve fişek bulundurmak, uyuşturucu ticareti yapmak gibi toplam 25 ayrı suça karıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmaları amacıyla 13 Şubat 2013 Çarşamba günü merkez Adana olmak üzere Ankara, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Şüpheli şahısların kaldığı evin çevresinin yüksek duvarlarla ve tel örgülerle çevrili olduğu gözlendi. Polis ekipleri evin demir kapısını panzerle kırarak içeriye girebildi. Çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyona iki polis helikopteri de havadan destek verdi. Yakalanarak yere yatırılan şahıslardan birinin diğerlerine "Çocuklar, Susun konuşmayın" demesi dikkat çekti. Şüpheli şahısları arayan polis, evdeki dolapları da tek tek kontrol etti. Polis köpeği de evde uyuşturucu araması yaptı.
Operasyonlar kapsamında aralarında 1'i muvazzaf albay 3 avukatın da bulunduğu 40 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca operasyonda çok sayıda silah, kesici alet, cop, telsiz ve dürbün de ele geçirildi.
(YSF-AKL-Y)

16.02.2013 13:08:45 TSI

Editör: Wan Haber