Aydın'ın ilk kadın efesi olan ve Kurtuluş Savaşı sırasında düşmanlara karşı verdiği kahramanlık mücadelesiyle simge haline gelen Çete Emir Ayşe'yi anlatan 'Çete Ayşe' filminin çekimlerinde sona erdi. 40 gün önce başlayan çekimlerin son gününde filmin başrol oyuncu Çete Ayşe rolünü oynayan Zehra Deniz, son sahneleri çekildiği sırada at üzerindeyken bir köpeğin havlayarak atı ürkütmesi sonucu attan düşerek yaralandı.
Vücudunun çeşitli yerlerinde hafif çizikler olan ve düştüğü yerden kalmayan Deniz, sete çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Toygar köyünden alınarak Nazilli Devlet hastanesine getirildi. Burada tedavi altına alınan sanatçının sol omuz köprücük kemiğinin çatladığı ve boynunun zedelendiği öğrenildi. Hastanede kalmak istemeyen oyuncu Zehra Deniz, kaldığı Nazilli Ticaret Borsası Oteline getirilerek dinlenmeye çekildi.
40 İNANMIŞ KİŞİ, 40 GÜNDE TAMAMLADI
Gazetecilerin görüntü almasına izin verilmeyen olayla ilgili telefonla alınan bilgide Filmin yapımcılarından İsmail Gülnar, talihsiz olaydan ucuz kurtuldukları için sevindiklerini ifade ederek, "40 gün, gece gündüz emek verdiğimiz sinema filmini tamamladık. Ancak son gün yaşadığımız olay hepimizi üzdü. Sanatçımıza acil şifalar diliyoruz" dedi. Büyük özverilerle 40 gün önce başlattıkları ve en büyük desteği Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'dan aldıkları sinema filminin çekimleri sona erdiğini belirten Gülnar; "Basın mensuplarımız da her zaman yanımızda olarak çalışmalarımızı duyurmada çok yardımcı oldu. Daha önce mart ayı olarak vizyona çıkartmayı hedeflediğimiz film daha erken tarihte yani Ocak ayı ortalarında izleyiciyle buluşacak. Filmin galasını ise Nazilli'de yılların emektar sinemacısı Hamdi Kazancı'nın işletmeciliğini yaptığı Belediye Sinemasında yapmak istiyoruz. Aydın Valimiz Kerem Al başta olmak üzere, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Toygar Köy muhtarımız Ahmet İkiz, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Nazilli Ticaret Borsası Otelinin işletmecisi Taner Günana ve Gençdata Bilgisayar ile Kültür Bakanlığı destekli uzun metrajlı Çete Ayşe adlı sinema filmi için ellerinden gelen desteği verdiler."
DAĞA ÇIKAN İLK KADIN EFE
Konuşmasında Çete Ayşe filminin bir ilki yaşattığını söyleyen Gülnar, "Dünyada bir ilk olduğuna inandığımız Sabahattin Burhan'ın 2 ciltlik 'Çete Ayşe' kitabının kahramanı İmamköylü Çete Emir Ayşe'nin hayatını beyaz perdeye yansıtacak olmaktan dolayı çok gururluyuz. İşgal yıllarında iki çocuğunu komşusuna bırakarak efe kıyafeti giyip silahlanarak dağa çıkan ilk kadın efenin düşmana karşı verdiği mücadeleyi anlatmak istedik. Ben de Kıbrıs'ta savaşmış gazi olmuş birisi olarak bu filmi çekerken gururlandım. Bütçe yönünden çok sıkıntılar da yaşadık. Bir ekmeği paylaştığımız günler oldu. Bu zamanlarımızda başkanımız Haluk Alıcık ve Toygar Köyü Muhtarımız Ahmet İkiz destek oldu. Bir kahramanımızın yaşamını anlatmada destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
ÇETE AYŞE FİLMİN KÜNYESİ
Filmin yapımcıları İsmail Gülnar, Ekrem Erdinç ve Ercüment Çavluer bölge halkının ilgi ve yakınlıklarından çok hoşnut olduklarından söz ederlerken vatan için mücadele etmiş halk kahramanlarımıza sahip çıkılması gerektiğini ve bu tarz yapımların film yapımcıları tarafından dikkate alınması gerektiğinin mesajını verdiler. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Müdürü Vadullah Taş'ın proje danışmanlığını yaptığı filmde Çete Ayşe rolünü Zehra Deniz canlandırırken filmin önemli karakterlerinden biri olan Sancakdarın Ali Efe rolünü Ekrem Erdinç, Tahir Hoca karakterini Tayfun Sav, Ballesi İsmail karakterini Barış Değirmenci, Çiftlikli Kübra karakterini Ecem Yüzer, Çavuş Ayşe karakterini Jülide Çifçi, Deli Mestan Karaoğlan Varlı, Hatip Kışlalı Osman Cikinci rolünü İbrahim Can üstlendi. Filmin yönetmenliğini de Ercüment Çavluer yaptı. Filmin çekimleri ise Nazilli Toygar Köyü, İmamköy, Dalama ve İsabeyli'de yapıldı.
(ÜÖ-MB-İK)

01.12.2012 11:36:23 TSI

Editör: Wan Haber