Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti.
Zihni Aldırmaz'a iade-i ziyarette bulunduğunu belirten Vali Cerrah, "Osmaniye 1996 yılında il oldu. Ancak Adana'dan kopmamız mümkün değil. Adana bizim İstanbul'a, Ankara'ya açılan kapımız. Adana ve Osmaniye'nin birlikte hareket etmesinde çok fayda var. Ekonomi ve sanayide gelişim için Adana'nın tecrübelerinden yararlanmamız gerekiyor. Adana gibi modern bir kent olmak için buradaki kentleşme örneklerinden yararlanmamız gerekiyor" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı Adana'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Bölgesel işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Zihni Aldırmaz, Osmaniye'yi Adana'dan ayrı görmediklerini de vurguladı. Zihni Aldırmaz, "Celalettin Cerrah ismi Türkiye'de devlet adamlığında önemli bir isim. Osmaniye'yi bir parçamız olarak görüyor ve Sayın Vali'nin deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Tecrübe ve devlet adamlığı bir birikim meselesi. Sizden ve valimizden istifade etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Osmaniye, Mersin, Hatay ve Adana'nın bundan sonra da işbirliğini geliştirmesi dileğinde bulunan Zihni Aldırmaz, son 2 yıl içinde Adana'da yaptığı çalışmaları da anlattı. Aldırmaz, "Güney kuzey, doğu batı arasındaki farklılıkları gidermeye çalışıyoruz. Cami ve okulların engelsiz olması için çalışma başlattık. Tüm toplu taşım araçlarımız engelsiz oldu. Ayrıca gençlerin spor yapması için de yoğun çaba harcıyoruz. Çünkü terörün çözümü spor, sanat ve inançtadır" dedi.
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Zihni Aldırmaz'a yer fıstığı ürünleri hediye ederken, Aldırmaz da konuk valiye Toroslara özgü el dokuması kilim hediye etti.
(ADN-Y)

25.12.2012 15:14:53 TSI

Editör: Wan Haber