Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, insana yapılan yatırım en iyi yatırım olduğunu belirterek, bu nedenle yatırımlarda ağırlığın eğitim üzerine olduğunu söyledi.
Vali Cerrah, beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ile birlikte Kadın Konukevi, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Sağlık Meslek Lisesi, Adnan Oğuz Lisesi, Betong İlkokulu, Noksel Ortaokulu ve Cevdetiye Kız Yurdu'na giderek devam eden çalışmalar hakkında Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç'tan bilgi aldı.
Vali Cerrah, öncelikle Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi inşaatlarını gezdi. Kadın Konukevi'nin 40 kişilik olarak planlandığını kaydeden Cerrah, gerektiğinde odalara ranza koyularak, kapasitenin 80 kişiye çıkarılacağını söyledi. Cerrah, "Bu binanın her zaman boş kalmasını temenni ediyoruz ama ne yazık ki aile içi şiddete maruz kalan hanımlar ve çocuklar var. Bu nedenle bizler onların güvenliğini sağlamak, gerektiğinde ailelerinden korumak için bu binayı yapmak zorundayız" dedi.
Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin ise 100 kişi kapasiteli olduğunu belirten Vali Cerrah, engelli çocukların eğitiminin Osmaniye Valiliği tarafından başlatılan eğitim seferberliğinin önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Engelli çocuklarımızın hayatın içinde daha çok yer almalarını istiyoruz. Bu nedenle onların eğitimine çok önem veriyoruz. Engelli çocuklarımız için yapılan okulumuz tamamlandı. Rehabilitasyon merkezimiz ise bitmek üzere. Bu Merkezde sosyal yaşam becerileri kazandırmak için atölyeler ve spor alanları bulunacak. Bu Merkezin, engelli çocuklarımıza çok faydalı olacağına inanıyorum."
Binaların tamamlandığını da ifade eden Vali Cerrah, çevre düzenlemelerinin devam ettiğini ve açılışın en kısa sürede yapılacağını söyledi.

OSMANİYE SAĞLIK MESLEK LİSESİ'NE KAVUŞUYOR
Vali Celalettin Cerrah, incelemelerinin devamında Osmaniye Devlet Hastanesi civarına yapılmakta olan 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu. 2013 yılı sonunda tamamlanması planlanan Sağlık Meslek Lisesi'nin 300 kişilik pansiyonu bulunacağını da ifade eden Cerrah, meslek liselerinin önemine değinerek, özellikle Sağlık Meslek Lisesi'nin Osmaniye için önemli bir ihtiyaç olduğunu ve okulun en kısa zamanda bitirileceğini kaydetti. Daha sonra yapımı devam etmekte olan 24 derslikli Adnan Oğuz Anadolu Lisesi inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Cerrah, okulun 720 öğrenci kapasiteli olacağını ifade etti. Cerrah, "Adnan Oğuz Anadolu Lisesi, Net Haddecilik A.Ş. tarafından yaptırılıyor. 2013 yılı Şubat ayında binanın tamamlanmasını planlıyoruz" diye konuştu.
Vali Celalettin Cerrah'ın inceleme ve denetlemeleri Ahmet Yesevi Mahallesi'ne hayırseverler tarafından yaptırılmakta olan Betong İlkokulu ve Noksel Cumhuriyet Ortaokulu'nda devam etti. İnşaatların durumu hakkında Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç'tan bilgi alan Vali Cerrah, "2012 yılının Ekim ayında 24 derslikli Betong İlkokulu'nun temelini attık. Okulumuz Hayırsever İşadamı Fadıl Bulut tarafından yaptırılıyor. 24 Derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulumuzu ise Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. yaptırıyor. Protokolü Aralık ayında imzalandı ve 16 Ocak'ta temelini atacağız" dedi. Cerrah, Ahmet Yesevi Mahallesi sakinlerinin kendisine, mahallelerinde okul ihtiyacı bilgisini ilettiklerini de ifade ederek, "Bu mahallemizde 1000'e yakın öğrenci var. Bu öğrencilerimiz mahallelerinde okul olmadığı için D-400 ve Çevre Yolu'nu geçerek okula gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu da onlar için önemli bir tehlike yaratıyordu. Velilerimiz bu konuyu bana ilettiklerinde hemen o bölgeye okul yapma kararı aldık. Hayırseverlerimiz de bize destek oldular. Okullarımız en kısa sürede tamamlanacak ve velilerimiz çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderebilecekler. Hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

100 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ KIZ YURDU
Vali Cerrah, son olarak Cevdetiye beldesinde bulunan Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu. BDR Galvaniz Metal İnş. San. Ltd. Şti. tarafından yaptırılmakta olan yurdun 2013 Mayıs ayında bitirilmesinin planlandığını ifade eden Cerrah, "Okula yapılacak olan yurt, hem Osmaniye'nin ilçe ve köylerinden gelen kız öğrencilerimizin hem de çevre illerden gelen kız öğrencilerimizin barınmasına imkan sağlayacaktır. Bildiğiniz gibi Osmaniye eğitim konusunda başarısıyla çevre iller tarafından tercih edilen illerden biri haline geldi. Bu nedenle ilimize eğitim için gelecek olan öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için yurt yapımlarını da programımıza alıyoruz" dedi.
Vali Celalettin Cerrah, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, "İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Bu nedenle yatırımlarımızda ağırlık eğitim üzerinedir. 2012 yılında yatırımlar içinde en çok ödenek yüzde 31'lik payla eğitim sektörüne ayrıldı. Devlet ödeneklerimizin yanı sıra hayırseverlerimiz de eğitim konusunda çok önemli katkılarda bulundular. Böylece ilimiz 3 yıl içerisinde 94 okul kazanmış oldu. Amacımız çocuklarımızın modern okullarda eğitim almalarını sağlamak ve sınıflardaki öğrenci sayısını düşürerek, başarıyı maksimum düzeye çıkarmaktır. Bu hedefimizi önemli ölçüde gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Ancak ilimizde hiçbir ilçede, köyde okul sıkıntısı kalmayana kadar okul yapımı devam edecek" diye konuştu.
(ACK-Y)

15.01.2013 13:04:47 TSI

Editör: Wan Haber