Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Sağlık İşleri Müdür Vekili Şevket Halimoğlu, Çerkezköy'ün içme suyu hakkında açıklamalarda bulundu.
Çerkezköy'de 8 adet su kuyusu olduğunu kaydeden Halimoğlu, "İçme suyu su kuyularından şebekeye, şebekeden de şehrin muhtelif mahallerine bağlanıyor. Bunlar yeni ve 4 yıllık kuyulardır. 2 suyu kuyusu faaliyete gireli 2 yıl olmadı. Tüm su kuyuları mevzuata uygun olarak yapıldı. Sularımız mevzuata uygun olarak klorlanıyor. Her ay periyodik olarak şehrin muhtelif bölgelerinden alınan numuneler Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarı'na gönderiliyor ve içme suyu analiz raporu geliyor" dedi.
En son 31 Ocak'ta numune gönderdiklerini kaydeden Şevket Halimoğlu, "En son gönderdiğimiz numunede Bağlık ve Gaziosmanpaşa Mahalleri'nden numune aldık. Bundan öncede 10 Ocak 2013 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi ve Tepe Emlak Konutları'ndan, 17 Ocak 2013 tarihinde ise İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan numune alıp Tekirdağ'a gönderdik. Son gelen raporda 31 Ocak 2013 tarihli raporda Bağlık ve Gaziosmapaşa Mahalleleri'nde renk, bulanık, koku, tat, PH, amonyum ve demir ile diğer değerlerin uygun olduğu yönünde rapor geldi" diye konuştu.
Selin ardından suda sıkıntı yaşamamak için gerekli mercilere numune gönderdiklerini ifade eden Halimoğlu, "İstanbul Atom Enerji Kurumu Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim merkezine gönderdiğimiz numuneler sonucunda 10 Ekim 2012 tarihinde suyumuzun radyoloji raporunda kanserojen bir madde içermediği ifade edildi. Çerkezköy halkı gönül rahatlığı içinde çeşme sularımızı içebilirler. Sularımızda hiçbir sağlık sorununa rastlanmadı" açıklamasında bulundu.

16.02.2013 10:58:49 TSI

Editör: Wan Haber