Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında paralı geçiş yapılan yollardaki gişelerde meydana gelen kuyrukların önlenmesi ve vatandaşların en kısa sürede ucuz şekilde hizmet alabilmelerini temin edebilmek için OGS ile KGS'ye alternatif olarak HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) sistemine rağbet gün geçtikçe artıyor.
HGS hakkında bilgi veren Çerkezköy PTT Şube Müdürü Ali Arslan, en çok talebin taksi HGS'lerine olduğunu belirterek, "4 sınıf HGS kartları bulunuyor. 17 Eylül tarihinde başladığımız HGS satışlarında en çok talep 1.sınıf olan taksi HGS'lerde olduğu için zaman zaman elimizde kalmıyor. Elimizde kalmayan HGS için Ankara PTT baş Müdürlüğünden HGS için talepte bulunuyoruz ve bir gün içinde elimize geçiyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmeme adına HGS'lerin bitmesine yakın talebimizi ileterek yenilerini istiyoruz" dedi.
Yapıştırmalı HGS'lerin cihaz ücreti ucuz olduğu için çok talep gördüğünü kaydeden Arslan, "yapıştırmalı olanları 5 TL, kartlı olanlar ise 15 TL olarak satılıyor. Bunları alan vatandaşlarımız kartları kullanabilmeleri için 30 TL kartlara yükleme yapmaları gerektiği için en çok talep yapıştırmalı (etiket) HGS'lere oluyor. 2.sınıf Kamyonet, 3.sınıf Kamyon ve 4.sınıf TIR HGS'lerimiz de elimizde mevcut olmasına rağmen bugüne kadar en çok taksiler için satışımız oldu" diye konuştu.
Taksi için satılan HGS'lerin tükendiğini sözlerine ekleyen Arslan, "kartların azaldığını fark ettiğimiz an vakit kaybetmeden yenileri için talepte bulunduk ve yeni gelen 500 adet yapıştırmalı (etiket) taksi HGS'leri satışı devam ediyor. PTT gişelerimizden 17 Eylül tarihinde satışa sunduğumuz 4 çeşit HGS'lerden bugüne kadar yaklaşık 4500 adet sattık ve günden güne talepler daha da artmaya başladı" bilgisini verdi.

08.01.2013 10:29:04 TSI

Editör: Wan Haber