Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ 2012 yılında 410 işyerinin üye kaydının yapıldığını, 111 işyerinin ise kaydının silindiğini açıkladı.
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ makamında düzenlediği basın toplantısında 2012 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı. 2012 yılında Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 410 işyerinin üye kaydını yaptığını ifade eden Ali Bozdağ, 111 işyerinin ise üye kaydının silindiğini açıkladı.
Yıl içerisinde esnafa kredi kullanımında yardımcı olduklarını anlatan Ali Bozdağ, "Esnaf artık, kredi kullanırken çok yönlü araştırmalarda bulunuyor. Sadece bir bankanın sunumu ile yetinmiyor, diğer bankaların şartlarını da araştırıyorlar " dedi.
Bakkal, market gibi işyerine içki ruhsatı alımında esnafı Tekirdağ'a göndermediklerini söyleyen Ali Bozdağ "Önceki yılların aksine artık içki ruhsatını esnafımızı Tekirdağ'a göndermeden Çerkezköy'den çözüme kavuşturduk. Esnafımızı içki ruhsatı için Tekirdağ'a göndermiyoruz.'' Diye konuştu.
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 2 bin 900 civarında üyeleri bulunduğunu anlatan Ali Bozdağ, bu rakam içerisinde 1000 üyenin ise kayıp olduğunu söyledi. Bozdağ, vergi kaydını sildirmesine rağmen üyenin Oda'daki kaydını sildirmemesi halinde kaydının sürdüğünü söyleyen Bozdağ "Çerkezköy ve bölgede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar sayısını tam rakamıyla belirtmek oldukça güç. Esnaflardan bazıları vergi kaydını sildirip, Çerkezköy'den giderken bazı esnaflar ise her hangi bir şekilde kaydını sildirmeden Çerkezköy'den ayrılmışlar.'' Dedi.
Esnafın artık planlamasını yaparak bilinçli bir şekilde hareket ettiğini ifade eden Ali Bozdağ şöyle devam etti: "Esnafımız elindeki plan ve projeye göre çalışmasını yapıyor. Adımını atarken plan ve projesinin dışına çıkmıyor. Planlı hareket ediyor.''
Sanayi nedeniyle Çerkezköy'ün konum itibariyle farklılık gösterdiğini söyleyen Ali Bozdağ, açılan ve kapanışı yapılan işyeri sayına bakıldığında 2012 yılının Çerkezköy'de hareketli geçtiğini söyledi. Esnafın 2012'de nakit sıkıntısı çektiğini anlatan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, esnafın toplum içerisindeki konumundan da bahsetti. Esnafın yaşadığı topluma hizmet ettiğini kaydeden Bozdağ, özellikle küçük esnafın vatandaşa sunduğu hizmetlerle konumunun daha da farklı olduğunu belirterek küçük esnafın satışa sunduğu ürünlerin büyük alışveriş merkezlerinde satışa sunulan ürünlerden daha uygun olduğunu ifade etti.
Ali Bozdağ, yeni yılda Oda üyelerine yeni hizmet noktasında hizmet verdiklerini söyleyerek "Uzun bir süredir Oda üyelerimize hizmet ettiğimiz daire artık hizmette yetersiz kalınca, dairenin bitişiğinde bulunan yeri Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nden satın aldık. Taşınma işlemlerinin ardından da artık yeni yerimizde Oda üyelerimize hizmet veriyoruz. Eski yerimizi eğitim salonu olarak değerlendirmeyi planlıyoruz.'' İfadelerine yer verdi.
Önümüzdeki günlerde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fırınlarda çalışanlara yönelik 'hijyen eğitimi' düzenleyeceklerini anlatan Ali Bozdağ, bazı berber esnafının Pazar tatili kararına uymadıkları yönündeki eleştirileri de yanıtladı. Ali Bozdağ, berber ve kuaför esnafının talebi üzerine haftanın bir günü tatil yapma kararı alındığını hatırlatarak "Bu karar kendilerinin talebi üzerine alındı. Bizler de yönetici olarak alınan kararın uygulanmasını savunduk. Genele bakıldığında da yüksek oranda alınan karara uyuluyor. Birkaç kişinin uymaması da genele bakıldığında normal olarak değerlendirilmelidir.'' Diye konuştu.
Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın'ın bir firmayı ulusal TV ve gazetelerde yayımlanan reklama ilişkin kendisine yönelik duyarsız kaldığı yönündeki tepkisine de değinen Ali Bozdağ, Akın'a cevap vermeyeceğini söyleyerek "esnaf olmadığından, esnaf kaydı bulunmadığından dolayı kendisine cevap vermiyorum. Kendisini muhatap almıyorum.'' Dedi.
Bozdağ, bir yöneticinin, bir idarecinin konuşacağı sözleri ve cümleleri özenle seçmesi gerektiğini ifade ederek "Önce yönetici ve idareci konuşacağı sözleri ve cümleleri seçecek ondan sonra konuşacak'' diye konuştu.

10.01.2013 16:18:50 TSI

Editör: Wan Haber