Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, 2012 yılında yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Belediye olarak 2012 yılı içerisinde 226 defin işlemi gerçekleştirildiği bilgisi veren Kenan Çetin, "Defnedilen 226 kişiden 123'ü erkek, 80'i bayanlardan oluşurken bu rakamın 23'ünü de çocuklar oluşturdu.'' Dedi.
Çetin, belediye meclis kararı gereğince tüm defin işlemlerinin belediye tarafından ücretsiz yapıldığını hatırlatarak "Geçtiğimiz yıl içerisinde 115 cenaze nakil işlemleri yapılırken, bu nakillerin 104'ü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul il sınırları içerisine yapıldı. İstanbul dışına olan nakiller için yakıt ihtiyaçlarını karşılamak üzere kilometre başına 65 kuruş alındı. 2013 yılında ise Trakya ve İstanbul dışındaki nakillerde kilometre başına 72 kuruş alınacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi imkanları doğrultusunda Türkiye genelinde cenaze nakillerine olanak sağlıyor. Bu şekilde Çerkezköy'den İstanbul'a kadar ücretsiz cenaze nakilleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olanaklarıyla Türkiye'nin bir başka tarafına da ücretsiz olarak götürülebiliyor.'' Diye konuştu.
2013 yılında 200 kefen takımının temin edilerek depolandığını kaydeden Kenan Çetin "Kefen takımlarının 100'ü kadın defin işlemlerinde kullanılmak üzere ayrılırken 100'ü de erkek definlerinde kullanılmak üzere ayrıldı. Yine bunun yanında belediyemizce 200 adet tahta takımı da ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere depolandı. Bu teçhizatların 2013 yılının ilk 6 ayı boyunca ihtiyaçları karşılayacağına inanıyorum.'' Şeklinde konuştu.
Belediye olarak yıl içerisinde defin ve nakil olmak üzere toplam 341 çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Çetin şöyle devam etti: "Daha da iyi hizmet verebilmek için taşeron kısmında yeni işçileri bünyemize kattık. Bu kapsamda bir imam-hatip, iki mezar kazıcı, bir de bayan cenazelerinin yıkanmasında görev yapacak bayan hizmetli bizlerle birlikte çalışacak.''
Çerkezköy Şehitliği'nde her Cuma günü Kur'an-ı Kerim okutulduğunu söyleyen Kenan Çetin uygulamanın bundan sonra da süreceğini ifade etti.

15.01.2013 09:52:14 TSI

Editör: Wan Haber