Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yoğun bir hemşehri kitlesine sahip olan Samsunlular, Çerkezköy'de dernek kurdu.
Gazi Osman Paşa Mahallesi Şehit Er İlker Akkaya Sokak No: 6 adresinde faaliyetlerine başlayan Çerkezköy Samsunlular Derneği'nin kurucu Başkanlığı'nı yapan Musa Kavlak, "Sivil toplum örgütlerinin Avrupa Birliği sürecinde ehemmiyeti gittikçe artmaktadır. Hem hemşerilik örgütleri, hem sivil toplum örgütleri fertlerin ağırlaşan hayat şartlarının getirdiği çözemediği problemlerini bertaraf edilmesinde katkı sunmaktadır. Biz de hemşerilerimizin hukuki, sağlık, eğitim, kültürel sorunlarını çözmek için derneğimizi kurduk. Arkadaşlarımızla birlikte Çerkezköy'de yaşayan Samsunlular'ın iyi ve kötü gününde yanlarında olabilmek, birlik ve bütünlük içerisinde hemşerilerimizin çare kapısı olmayı arzu etmekteyiz. Sivil toplum örgütleri sahip çıkıldıkça büyür, sevildikçe büyür. Öncelikli olarak birbirimizi seveceğiz. Hemşerilik ruhuna sevgi kattığımızda, sevgiyi ortaya koyduğumuzda, el ele verdiğimizde hepimizin sorunları çözülecektir. Sadece Samsunluların sorunlarıyla da ilgilenmeyeceğiz. Çerkezköy'ün sorunlarına da ilgili olacağız. Çerkezköy'ün ağacını, havasını, suyunu her şeyini koruyacağız. Çünkü bu şehrin havasını soluyoruz, bu şehirde ekmek yiyoruz, bu şehirde eğitim alıyoruz. Bu şehirde hayatımızı sürdürüyoruz." Şeklinde konuştu.
İlçede yaşayan bütün Samsunlular'ı derneğe sahip çıkmaya çağıran Kavlak, "Bu yüzden özellikle hemşerilerimin bu derneğe sahip çıkmalarını istiyorum. Samsunlu hemşerilerimin Samsunluluk ruhuyla, 19 Mayıs ruhuyla bu derneğe sahip çıkmalıyız. Bu derneğe sahip çıkarsak derneğimiz büyür. Derneği bizler kurduk ama yaşatacak olan sizlersiniz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Çerkezköy Samsunlular Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Musa Kavlak (Başkan), Nami Kalan (Başkan Yardımcısı), Bülent Ceylan (Başkan Yardımcısı), Serhat Köroğlu (Sayman), Birken Gökçi (Sekreter), Yusuf Acar (Üye), Cemal Köroğlu (Üye), Mevlüt Balta (Üye), Mehmet Özden (Üye)

03.12.2012 10:54:15 TSI

Editör: Wan Haber