Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yeni planın faaliyete geçmesiyle ormanlar yepyeni bir çehre kazanacak.
Orman İşletme Şeflikleri'nin çalışmalarıyla 20 yılda bir yenilenen orman yönetim planları, mevcut ormanların son durumlarını ve ormanlara kazandırılacak yenilikleri içeriyor. Yenilenen planla ilgili konuşan Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu,"Kabul edilecek plan için genel müdürlükten bir heyetle istişare ve incelemelerde bulunduk. Onların onayı ile bu plan faaliyete geçecek." Bilgilendirmesinde bulundu.
Oluşturulan Çerkezköy orman yönetim planının fonksiyonel olarak düşünülmüş ilk plan olma özelliğini taşıdığını kaydeden Ferhatoğlu,"Yenilenen plan çok işlevli bir yapıya sahip olacak ve bölgeye büyük avantajlar sağlayacak. Sadece odun hammaddesi için kullanılan ormanlar yaban hayatı, su üretimi gibi birçok fonksiyon üstlenecek. Bu plan bizim için tarihi bir aşamadır." Şeklinde konuştu.
Ferhatoğlu, planın Çerkezköy için bir kazanç olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çerkezköy gibi ormanların yoğunlukta olduğu alanlar için bu büyük bir karar. Biz Çerkezköy için projeler üretmeye çalışıyoruz. Çerkezköy'ün böyle çağdaş, uluslar arası normlara uygun bir yapıya ihtiyacı vardı. İnşallah bu karar onaylanınca ormanlarımız yepyeni bir yaşam alanı haline gelecek."

16.02.2013 10:55:00 TSI

Editör: Wan Haber