-Tekirdağ'ın Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Türkiye'nin en pahalı ulaşımının Çerkezköy'de olduğunu söyledi.
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, beraberinde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti Cumhuriyet Mahallesi Başkanı Mehmet Mece ile birlikte Tepe Emlak Konutları'nda bulunan kıraathaneyi ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında ilk olarak konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, en son 3 ay önce Emlak Konutlarındaki kıraathaneye ziyarette bulunduklarını söyleyerek "Dertlerinizi ve sıkıntılarını dinlemeye geldik. Burada sokak lambalarında bir sıkıntı vardı ama belediyemiz kanalıyla sorunu çözüme kavuşturduk." bilgisini verdi.
Tepe Emlak konutları sakinlerinden Erdoğan Çimendağ, konutların girişine caydırıcılık amacıyla trafik ışıklarının konulmasını isterken, Başkan Ertem'de, "Belli bir trafik yoğunluğu olması lazım ki trafik ışıkları konulsun. Ancak ihtiyaç varsa çözüm getiririz. Yolda EDS çalışması devam ediyor. Maksimum hız belli olacak ve bu sorun da çözülmüş olacak" cevabını verdi.
Bir diğer mahalle sakini İsa Şahin Piknik alanı içinde bulunan çeşmelerin kırıldığını ve biran önce tamir edilmesi gerektiğini ifade etti. Şu anda bir çalışma yapılmasının anlam ifade etmediğini kaydeden Başkan Ali Ertem, "Bahara yakın inşallah hepsini çözeceğiz." diye konuştu.
Özgür Yalçınkaya isimli vatandaşın okul çevresindeki köpeklerden rahatsız olduklarını ifade etmesi üzerine kanunlar çerçevesinde hayvanlarla ilgili olarak işlem yapıldığının bilgisini veren Ali Ertem, "Bir köpeği alıp yok edemiyoruz. Köpeği aldıktan sonra 15 gün tutabiliyorum, 16 gün tutamıyorum. Giriş ve çıkış tarihi belli olmak zorunda. O süreç içinde aşısını ve bakımını yaparak doğal ortamına bırakmak zorundayız. Sokaklar sadece insanlara ait değil. Hem köpeklere hem de insanlara ait, kanun bunu emrediyor. Beraber yaşamaya alışacağız" açıklamasında bulundu.
Bir vatandaş Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'den Tepe Emlak konutlarına Pazar yeri yapılması talebinde bulundu. Pazar yeri için sabit bir yer olması gerektiğini kaydeden Başkan Ertem, "Kalıcı yapmamız lazım ve nereye yapabiliriz ki. Bize ait milleti rahatsız etmeyecek bir yer bularak bunu yapabiliriz. Bize ait bir yer bularak bunu projelendirebiliriz" derken, park isteğine de iki park yapma sözü verdi.
Bir mahalle sakinin minibüs saatlerinin daha erkene çekilmesi yönündeki talebini de yanıtlayan Ali Ertem "Minibüs saatleri 07.00'da başlıyor, daha erkene çekilmesi için gerekli görüşmeleri yapacağız. Çerkezköy-Tepe Emlak Konutları güzergahı minibüs ücreti diğer güzergahlara oranla daha yüksek. Çorlu'da Otogardan Orion'a ücret 1 TL iken, Çerkezköy güzergahında ise bu ücret 1.75 TL, bu rakam yüksek.'' Diye konuştu. Tepe Emlak Konutları'nın günden güne büyüdüğünü anlatan Ali Ertem, "Burada yaklaşık 6-7 bin nüfusluk bir mahalle oluştu.'' Dedi.
Belediye'nin minibüs işletip işletemeyeceği yönündeki bir soru üzerine Ali Ertem şunları söyledi: "Çorlu'da bu uygulama var, ancak vazgeçmenin hesabı yapılıyor. Bizlerin her saat buraya otobüs kaldırmamız mümkün değil, minibüs ücretlerini de bizler belirlemiyoruz. Ayrıca yolcu taşımacılığı yapan esnafın da zarar etmesi uygun olmaz. Bizler belediye olarak fiyatları frenlemeye çalışıyoruz. Minibüsler dolu gidip dolu gelirlerse elbette fiyatlarda indirim yaparlar. Ama burada en az 1-2 minibüs doluyor. 3-4 kişiyle gidip gelince onlarda zarar ederler. Soruna mağdur etmeden çözüm bulmak zorundayız. Büyükşehir Yasasıyla birlikte artık büyükşehir ilçesi oluyoruz. Ulaşımla ilgili her yetki büyükşehir belediye meclisine geçiyor. Büyükşehir belediyesi Tekirdağ genelinde ulaşımı tek elden yönetecek.'' ifadelerini kullandı.
Şehirler arası yolcu taşımacılığı hakkında da konuşan Ertem şöyle devam etti; "Çerkezköy-Çorlu, Çerkezköy-Tekirdağ ve Çerkezköyİstanbul hattı Türkiye'nin en pahalı hatları. Alternatif olmadığı için tek firma devam ediyor. Göreve geldiğim günden beri bunun mücadelesini veriyorum. Belediyeler toplu taşıma yapamaz, kanunen yasak. Ulaştırma Bakanlığı'ndan D1 belgesini almış firmalar bu taşımaları yapabilirler. Ben sadece teşvik ediyorum. Bir firma geldi, 3 ay durdu gitti. Sonrasında bir başka firma geldi, onlarda fazla durmadan gittiler. Buraya ciddi, rekabet edecek bir firma gelmesi lazım. 100 kilometreye 18 TL ödeniyor. Bir firma çıkıp da 'ben bunu burada yapacağım' demiyor. Normalde, Çerkezköy'den İstanbul'a bilet fiyatlarının 12-13 TL olması gerekiyor. Ciddi ve kaliteli hizmet verebilecek bir firma gelsin, ben sonuna kadar destek vereceğim. Rekabet olmadığı için fiyatlar yüksek oluyor. Belediye'nin şehirler arası hat kurma hakkı olsaydı Çerkezköy Belediyesi olarak şehirler arası bir firma kurmuş olurduk. "
Bir vatandaşın piknik alanının değerlendirilmesine yönelik sorusu üzerine Ali Ertem, piknik alanının belli periyotlar halinde temizlendiğini söyleyerek "Yaz ayı öncesinde piknik alanında bir çalışma yapacağız. Piknik alanı kamuya ait, kirasını belediye olarak bizler veriyoruz. " diye konuştu. Ziyaret soru cevap kısmının ardından sona erdi.

26.01.2013 10:30:44 TSI

Editör: Wan Haber