Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, toplu taşıma yapan anaç sürücülerini kurallara uymaları konusunda uyardı. Ceren, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan kontrollerde kurallara uymadığı tespit edilen 222 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandığını söyledi.
Ceren, yaptığı açıklamada, Vatandaşların güvenli bir trafik ortamında huzur ve güven içinde yaşamalarını, bir yerden başka bir yere seyahatlerini sağlamak amacıyla kent merkezinden komşu il ve ilçeler ile kent içerisinde yolcu taşımacılığı yapan araçlar ve okul servis araçlarının koltuk sayısının çok üzerinde ayakta veya koltuk aralarına konulan seyyar tabureler üzerinde yolcu ve öğrenci taşındığı yolunda şikayetler aldıklarını söyledi.
4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve ilgili Yönetmeliğin 38. maddesinde "Yolcular için ayrılmış ve numaralandırılmış olan oturma yerlerinin dışında yolcu taşınamaz" ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 65/1a maddesinde "Taşıma sınırı üstünde yolcu almak yasaktır" denildiğini hatırlatan Ceren, "Bu nedenle, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından; 2012 yılı içerisinde yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde yapılan fazla yolcu denetimlerinde 4 bin 495 araç kontrol edilmiş ve 205 araç sürücüsüne, 2013 yılı içerisinde ise 503 araç kontrol edilmiş ve 17 araç sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır" dedi.
Osmaniye'den komşu il ve ilçeler ile il içerisinde yolcu taşımacılığı yapan araçlar ve okul servis araçları üzerinde taşıma sınırı üstünde yolcu alan sürücülere yönelik yapılan trafik denetimlerinin kararlılıkla devam edeceğini bildiren Ceren, "Yolcu taşımacılığı yapan araçlar ile okul servis araçlarının sürücülerinin, taşıma sınırı üstünde yolcu alarak cezalı duruma düşmemeleri için ve genel trafik kurallarına uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.
(ACK-Y)

14.02.2013 15:41:57 TSI

Editör: Wan Haber