Bartın'da telefonu satışı yapan esnaflar teknolojinin sürekli yenilenmesinden hem memnun hem şikayetçi iken vatandaşlar ise, teknolojinin yenilenmesinden memnun kalıyor.
Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde cep telefonu satışı yapan Yusuf Özer, teknolojinin sürekli yenilenmesi karşısında hem memnun hem de şikayetçi olduğunu söyledi. Özer, "Teknolojini sürekli yenilenmesine üzülelim mi? Sevinelim mi? Bilemiyorum. Dükkanımızda vatandaşlara daha iyi hizmet vermek adına son model teknoloji ürünü olan cep telefonlarını alıyoruz. Ancak bu fazla sürmeden cep telefonunda bir üst model çıkıyor. Haliyle buda elimizde ki, aldığımız ürünün fiyatını aşağıya çekiyor. Telefonlarda ki kar marjımız düşüyor. Yeni telefon almaya kalksak onda da aynı sıkıntı ile karşı, karşıya kalıyoruz. Sonumuz ne olacak bilmiyorum. Ancak bu şekilde devam ederse yaptığımız iş sadece dükkan kirasını ve masraflarını karşılayacak. İnşallah farklı bir sistem çıkarda bizde bu sıkıntıdan kurtuluruz" dedi.
Vatandaşlar ise, "Yeni çıkan cep telefonlarını alma imkanımız olmuyor. Telefonların bir üst modelinin çıkması ile birlikte fiyatı düşen telefonları alma imkanı buluyoruz. Teknolojinin sürekli gelişmesi vatandaşlar için sevindirici bir durumdur" dediler.
(DK-OA-Y)

24.01.2013 15:09:58 TSI

Editör: Wan Haber