25 yaşındaki futbolcu, 6 milyon TL’lik maaşıyla Van Persie’den 3, Podolski’den de neredeyse 2 kat fark yedi!

Siyah-Beyazlılar’da 2 yıl önce Demba Ba’nın, geçen sezon da Mario Gomez’in gölgesinde kaldığı dönemlerde büyük bir gelişim gösteren Cenk Tosun, şimdi Beşiktaş’ı başarıyla sırtlıyor. 25 yaşındaki futbolcu, Kara Kartal’ın ligdeki 21 maçında da süre alarak rakip fileleri tam 16 kez sarstı ve 21 haftanın sonunda ligin zirvesinde bulunan takımına büyük katkı sağladı.

Etkili performansıyla krallık yarışında açık ara zirvede bulunan CT23, 21 haftanın sonunda Galatasaray’ın golcüleri Podolski ve Eren Derdiyok’a ek olarak; Fenerbahçeli Van Persie ile Sow’un toplamından daha çok gol atmayı başardı. 21 haftanın sonunda 13 golü bulunan Akhisar Belediye’yi tek başına sollayan Cenk, maaş olarak rakip takımın yıldızlarının çok gerisinde olmasına rağmen performansıyla fark yaratıyor.

Eren’in de gerisinde...

Süper Lig’de 5 milyon Euro’luk (19 milyon TL) maaşıyla en çok kazanan forvet konumunda bulunan Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, 15 karşılaşmada sadece 4 gol atabildi. Sarı-Lacivertliler’in bir diğer golcüsü Emmanuel Emenike, 2.5 milyon Euro’luk (9.5 milyon TL) maaşıyla takımına 3 gollük katkı sağlarken Moussa Sow ise 2 milyon Euro (7.6 milyon TL) kazandığı Kanarya için rakip fileleri 8 kez sarstı.

Galatasaray’dan ise Eren Derdiyok, 2.1 milyon Euro’luk (8 milyon TL) maaşıyla bu sezon 8 gole ulaşırken takımın bir diğer skorer ismi Lukas Podolski ise 3 milyon Euro (11 milyon TL) kazandığı takımı için ligde 4 gol attı. Kartal’ın krallıkta açık ara önde olan yıldızı Cenk Tosun ise 1.6 milyon Euro’luk (6 milyon TL) maaşıyla bu alanda rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı.  (fanatik)

Editör: Wan Haber