Feshedilen Has Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan, 'Has Partililer önce AK Parti'ye oradan da CHP'ye geçtiler' şeklindeki haberlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik maksatlı olarak kurgulandığını söyledi.
Cengil, yaptığı açıklamada, geçen eylül ayında Has Parti'nin AK Parti ile bütünleşmek üzere hükmi şahsiyetini sona erdirdiğini, Adana teşkilatının da ittifakla bu karara uyarak, törenle AK Parti'ye katıldığını hatırlattı.
Bu tabloya sevinenlerin olduğu gibi üzülenlerinde de olabileceğini ifade eden Cengil, "Bu görkemli törenden sonra AK Partimizin Adana'da gücüne güç katması, başta CHP olmak üzere muhalefet partilerini rahatsız etmiştir" dedi.
Katılımdan hemen sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Adana'ya getirildiğini belirten Cengil, Tekin, beldeliği düşen Doğankent'e götürülerek 'Buranın ilçe olması için kanun teklifi hazırlayacağım' açıklaması yaptırıldığını vurguladı.
Cengil açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"CHP Genel Başkan Yardımcısının bu açıklamasından bir kaç gün sonra yaptıkları bir kahvehane toplantısında Doğankent'li eski üyemiz bir kaç arkadaşın katılımını 'Adana'da eski Has Partililer CHP'ye katıldı.' diye yaptıkları açıklamalar, sanki Has Parti Adana Teşkilatları CHP'ye katılmış gibi kamuoyunu yanıltmaya matuf şekilde haberleştirildi. Bu haberin kurgulanma biçimi tamamen maksatlıdır. Bütün arkadaşlarımız hiç bir beklenti içerisinde olmadan, hasbi bir şekilde gece gündüz partimizin daha da güçlenmesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar ve göstermeye de devam edecekler. CHP'li dostlarımızın hoşuna gitmese de gerçek budur. Sayın Gürsel Tekin'e de önerimdir. Daha seçime çok zaman var. Ancak şimdiden randevulaşalım. Seçimlerin yapılacağı gün buyrun Adana'ya gelin. Birlikte Doğankent'e gidelim seçim sonuçlarını almaya buradan başlayalım. Televizyonları da çağıralım o gün halkımız yüzünüzün rengini görüversin."
(ADN-Y)

18.12.2012 15:10:18 TSI

Editör: Wan Haber