Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çene Köyü Deresi'nin aşırı yağılardan taşması sonucu sabah saatlerinde Tekirdağ-Hayrabolu yolu trafiğe kapatıldı. Trafik ekipleri suların azalmasıyla birlikte yoldan büyük araçların geçişine izin vermeye başladı.
Gece saatlerinden Tekirdağ'da etkili olan yağışlar Hayrabolu ilçesine bağlı Çene Köyü Deresi'nin taşmasına neden oldu. Taşkınlar sonunda büyük tarım arazileri ile köyün bir kısmı sular altında kaldı. Taşan sular nedeniyle köprü inşaatlarının devam ettiği Tekirdağ Hayrabolu Karayolu 40'ıncı kilometresi sabah saatlerinde trafiğe kapatıldı. Yoldan araçların geçişine izin vermeyen polis ekipleri suların çekilmesiyle birlikte büyük araçların geçişine izin vermeye başladı. Araçları ile yoldan geçemeyen bazı vatandaşlar, geri dönmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar ise araçlarında sularım çekilmesini bekledi.
Taşkın nedeniyle karşıya geçemediğini ifade eden bir vatandaş, "Yaz ayından beri burada çalışmalar yapılıyor. Fakat bir türlü bu çalışmalar sonlandırılamadı. Polis ekipleri küçük araçları salmıyor. Burada suların çekilmesini bekliyoruz." dedi.
TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI
Çene Deresi'nin aşırı yağışlar nedeniyle taşması sonucu Çene köyünün bir kısmı ve yaklaşık 3 bin dekar ekili dikili tarım arazisi sular altında kaldı.

26.01.2013 14:08:33 TSI

Editör: Wan Haber