Gaziantep'te, cenazeye gidenleri taşıyan minibüs, kavşakta dönmeye çalışan TIR'ı yoğun sis nedeniyle fark edemeyerek altına girdi. 1 kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı kaza sonrası sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri, sıkışan yaralıları hayatta tutabilmek için adeta zamanla yarıştı.
Edinilen bilgiye göre kaza, Gaziantep-Adıyaman karayolunun 20. kilometresinde meydana geldi. Muhammet Balık yönetimindeki 46 P 56 36 plakalı minibüs, kavşakta dönmeye çalışan Hüseyin Kılıcı yönetimindeki 27 VE 183 plakalı TIR'ı yoğun sis nedeniyle fark edemeyince altına girdi. Cenazeye gidenleri taşıyan minibüs, çarpışmanın şiddetiyle adeta hurda yığınına dönerken, yaralılar ise bulundukları yerde sıkıştı. Vatandaşlar yaralılara yardım etmek isterken, olay yerine sağlık ekipleri ve kurtarma ekipleri de çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, takviye ambulansların da gelmesini istedi. Minibüsten çıkarılan yaralılara yol kenarında müdahale eden ekipler, araçta sıkışanlara da müdahale etmeye çalıştı. Minibüs sürücüsü ve yanında oturan bir çocuk ile yaşlı adamı hayatta tutmaya çalışan sağlık ekipleri, adeta zamanla yarıştı.
Bu sırada olay yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ekipleri de, sıkışan yaralıları kurtarmak için çalışmalarına başladı. Önce ön kapıyı kısa sürede söken itfaiye, yaşlı şahsı çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Daha sonra minibüsün ön koltuğunu söken ekipler, burada sağlık ekiplerinin müdahale ettiği minik kızı kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Ağır yaralı olan sürücüyü de sıkıştığı yerden çıkaran itfaiye ekipleri, şahsı hayatta tutabilmek için sağlık ekipleri ile seferber oldu. Bu arada, minibüsten akaryakıtın döküldüğünü fark eden sağlık ekipleri, sigara için vatandaşları uyardı. Yerdeki akaryakıta rağmen sigara içmeye çalışan vatandaşları daha sonra itfaiye erleri uyarmaya çalışırken, polis ekipleri ise meraklı vatandaşları uzaklaştırmada zorlandı.
Kalbi duran sürücü Muhammet Balık'ı hayata döndürmeye çalışan sağlık ekiplerine yaralı yakınları tepki gösterirken, yaralının bir an önce hastaneye yetiştirilmesini isteyen vatandaşları, polis güçlükle sakinleştirdi. Daha sonra olay yerine gelen ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Muhammet Balık, yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Dr. Ersin Arslan, Şehitkamil Devlet Hastanesi ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 7 yaralıdan 4'ünün hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kaza sonrası TIR'ın dorsesine saplanan minibüs ise, itfaiye aracına bağlanarak güçlükle dorseden çıkarıldı.
Öte yandan, minibüste bulunanların Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Aşağımülk köyünden Gaziantep'te kalp krizi sonucu ölen yakınlarının cenazesini almaya gittikleri öğrenildi.
(HD-SO-Y)

26.01.2013 12:15:34 TSI

Editör: Wan Haber