Cemile Yeşil Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programına katılan öğrenci velilerine katılım belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Çorlu Belediyesi Düğün Salonunda yapılan törene Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, eğitime katılarak belge almaya hak kazanan öğrenci verileri ve davetliler katıldılar.
Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Rehber Öğretmenleri tarafından yürütülen 7-19 yaş aile eğitim programını tamamlayan anne babalar için katılım belgesi törenle verildi. Törene katılarak bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ailelere çeşitli tavsiyelerde bulundu. İki çocuk babası olarak anne babaların görev ve sorumluluklarını hatırlatan Doğan, ailenin ve çocuk yetiştirmenin önemini ve çocukların topluma kazandırılmasında eğitimcilerin önemli rolü olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaymakam Doğan, ailelere günümüz koşullarında çocuklarını yetiştirmede böyle eğitimlere katılarak daha bilinçli ve etkili anne babalar olmak zorunda olduklarını hatırlatarak eğitime katılan velilere, okul yöneticilerine ve rehber öğretmenlere teşekkür etti. Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Yürükçü de gecede yaptığı konuşmada, anne babanın çocuğuna olan sevgisini aşk olarak tarif ederek, anne babaların bağışlayıcı, affedici ve sadece merhamet duygularıyla hareket ettiklerini söyledi.
Eğitim programının ardından velilerden "Kızımla artık birbirimize daha dürüst davranmaya başladık, oğlumu artık babasına şikâyet etmiyorum, bunun bir faydasının olmadığını anladım. Artık çocuklarımı daha iyi anlayabiliyorum" şeklinde olumlu dönüşler aldığını belirten Okul Müdürü Yürükçü: "Rehber öğretmenlerimiz Nuray Sevinç ve Beytullah Özkan eğitimlere katılan velilerimizle çok özverili çalıştılar, adeta bir uyandırma servisi oldular" dedi.
Yürükçü: "7-19 Yaş Aile Programı Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile "Önce Çocuklar Projesi" kapsamında 7-19 yaşları arasında çocukları olan ailelere yönelik uygulayıcılar rehberliğinde yürütülen bir eğitimdir. Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Birlikte Büyümek, Anne Baba Tutumları, Olumlu Davranış Kazandırma, Riskleri Yönetmek, Uzlaşmak ve Geleceği Planlamak konularında 8 haftalık bir çalışmadır. Okulumuzda bu eğitim, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başında 9 Ekim 2012 ve 15 Aralık 2012 tarihleri arasında rehber öğretmenlerimiz tarafından 9.sınıf velilerimize yönelik olarak uygulanmıştır. Hafta içi Salı ve Cuma günleri 3 grup, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri 3 grup şeklinde toplam 6 grupla ve 115 velimizin katılımı ile bu eğitim gerçekleştirilmiştir. 180 velimizin daveti ve 115 velimizin katılımı ile gerçekleşti. Programı uygulayan rehber öğretmenlerimiz Nuray Sevinç ve Beytullah Özkan önemli rol üstlendiler, kendilerine teşekkür ediyorum. 80 velimiz oturumlara devam sağlayarak katılım belgesi almaya hak kazandı. Kendilerine bu azimlerinden dolayı tebriklerimi sunuyorum. Ayrıca 35 velimiz de aralıklı olarak da olsa bu programı takip etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ederim" dedi.
Konuşmaların ardından, eğitim kapsamında 80 aileye belgeleri Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ve okul idarecileri tarafından verildi. Tören, velilerin hazırladığı ikramlar ve okul öğrencilerinin verdiği müzik ziyafetiyle sona erdi.
(SŞ )

01.01.2013 17:22:40 TSI

Editör: Wan Haber