TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen oylamada TBMM Başkanı seçilen Cemil Çiçek, "Meclisin saygınlığını artıracak, bir yandan kaliteli ve ihtiyaç duyulan yasaları katılımcı bir anlayışla çıkarmayı kolaylaştıracak öbür yandan da etkin bir denetime imkan verecek ve meclisin verimli çalışmasını sağlayacak yeni bir iç tüzük acil bir ihtiyaçtır. Bunları bir an evvel yapmalı ve bir şekilde sonlandırmalıyız" dedi.
 
Cemil Çiçek yeniden TBMM Başkanı seçildi
 
TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen Meclis Başkanlığı seçimi sona erdi. Saat 15.15'te başlayan seçim yaklaşık 4 saat sürdü. Gizli oy usulü gerçekleşen seçimde AK Parti'nin adayı Cemil Çiçek, CHP'nin adayı Osman Korutürk ve MHP'nin adayı Faruk Bal, başkanlık için yarıştı. Seçimin ilk turunda 482 oy kullanıldı ve Cemil Çiçek 292 oy aldı. CHP'nin adayı Osman Korutürk 108, MHP'nin adayı Faruk Bal ise 51 oy alırken, 21 oy boş, 10 oy da geçersiz sayıldı. İlk turda 367 sayısı bulunamadığı için ikinci tura geçildi.
 
İKİNCİ TUR
 
Genel Kurul'da gerçekleştirilen başkanlık seçiminin ikinci turunda da 367 bulunamadı. İkinci turda; AK Parti'nin adayı Cemil Çiçek 294 oy, CHP'nin adayı Osman Korutürk 110 oy, MHP'nin adayı Faruk Bal ise 47 oy aldı. İkinci turdaki oylamada 24 oy boş, 8 oy da geçersiz sayıldı. İkinci turda 367 sayısına ulaşılamadığı için üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 276 sayısı arandı.
 
ÇİÇEK ÜÇÜNCÜ TURDA SEÇİLDİ
 
Birinci ve ikinci turda belirlenemeyen TBMM Başkanı, üçüncü turda salt çoğunluk olan 276 sayısının aşılmasıyla seçildi. TBMM Başkanı seçilen Cemil Çiçek, üçüncü turda 299 oy aldı. CHP'nin adayı Osman Korutürk üçüncü turda 109, MHP'nin adayı Faruk Bal ise 47 oy aldı. Oylamanın ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeniden TBMM Başkanlığı'na seçilmiş oldu. Üçüncü turda 477 milletvekili oy kullanırken, 15 boş oy çıktı, 7 oy geçersiz sayıldı. Başbakan Erdoğan, oy kullandıktan sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yanına oturarak sonuçların açıklanmasını bekledi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, Başbakan Erdoğan'ın yanına gelerek bir süre konuştuğu görüldü. Üçüncü turun son oyunu ise CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal kullandı. 
Editör: Wan Haber