Akbük Cemal Ergenekon Ortaokulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün denetiminde başlatılan 8 haftalık Anne-Baba eğitim semineri sona erdi.
Didim'e bağlı Akbük'te Cemal Ergenekon Ortaokulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün denetiminde başlatılan 8 haftalık Anne-Baba eğitim semineri sona erdi. Seminerin sonunda velilere sertifikaları törenle verildi.
Akbük Cemal Ergenekon Ortaokulu'nda başlatılan 7-19 yaş arasındaki çocukların anne ve babalarına yönelik eğitim seminerinin ilki sona erdi; seminere katılan anne-babalara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Okul Rehber Öğretmeni Ramazan Aydoğdu nezdinde yürütülen eğitim seminerine 25 velinin katıldığı öğrenilirken seminerde anne-babalara 'Ergeni tanımak, iletişim, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetimi, olumlu davranış kazandırma, uzlaşma becerisi ve geleceği planlama' konularında bilgiler aktarıldı. Okul müdürü Yaşar Güzelcan ve ilgili öğretmenlerin katılımı ile yapılan törende seminere katılan ve başarılı olan anne-babalara sertifikaları verildi.
Törende konuşan Okul müdürü Yaşar Güzelcan "Bu kursun temel amacı, çocuk ve genç eğitimini babadan kalma usullerle değil bilimsel bilgi desteğinde geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bizim yönetim anlayışımız bilimsel bilgi temelinde gelişmeye dayanmaktadır. Başarılı bir biçimde gerçekleştirilen bu çalışma da belirlediğimiz bu amacın en somut örneğini oluşturmaktadır" dedi.
(HÇ-MB-İK)

08.01.2013 16:54:32 TSI

Editör: Wan Haber