Osmaniye merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda aralarında eğitimci ve dernek yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı.
 
Bu sabah saatlerinde Osmaniye,Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Siirt, Şanlıurfa ve Batman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 21 kişinin gözaltına alındığı, adreslerinde bulunamayan 8 kişinin de yakalanması için de çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Kentte dün yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişinin ise sorgusunun devam ettiği bildirildi. Daha önce 35 kişi gözaltına alınmış, 9 kişi tutuklanmıştı.
 
Kayseri'de Melikşah Üniversitesi Teknoloji Transfer bürosunda çalışan 1 uzman evinde gözaltına alındı. M.A.’nın evindeki digital malzemelere el konularak, Niğde emniyetine teslim edildi.
 
Çorum'da 6 kişi gözaltına alındı. A.E., S.K., B.C., H.O., Y.E. ve M.Ş.'nin gözaltına alındığı ve adliyeye sevk edildiği belirtiliyor.
 
Ordu merkezli operasyonda 10 gözaltı. Polis, Ordu merkezli olarak Fatsa İlçesi,İzmir ve Van’da eş zamanlı operasyon yaptı. Saat 07.00 itibariyle eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, aralarında kamu görevlisi ve iş adamlarının da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı,  4 kişinin arandığı belirtildi.
 
Niğde merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 11 gözaltı. Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 
 
Operasyonda, M.A., F.A., M.S., M.Y., H.Ş., M.A.Ş., F.K., Y.Ö., İ.E., M.E. ve M.U. gözaltına alındı. A.Ş., M.G. ile avukatlar A.E., M.S.Ö., S.C. ve O.E. hakkında da gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.
 
 
Kaynak: Samanyoluhaber

Editör: Wan Haber