Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Sanat Çadırı Ertuğrul Günay Sahnesi’nde gösterilen Cem Emir belgeselinde duygulu anlar yaşandı. Cem Emir’in kardeşi Kemal Emir tarafından hazırlanan belgeselde, Van’da meydana gelen deprem anı, deprem sonrası ve Cem Emir’den geriye kalan birkaç görüntü yer aldı. 


Belgeselin ardından bir açıklamada bulunan Cem Emir’in kardeşi Kemal Emir, hem Cem’i yaşatmak, hem de depremi anımsatmak ve unutturmamak amacıyla arkadaşlarıyla birlikte bu geceyi düzenlediklerini belirtti. Özellikle depremdeki ihmalleri göz önünde bulundurduklarını ifade eden Emir, “Bu durumda en iyi hayat hikayesini bildiğimiz Cem idi. Bu nedenle Cem’in hayat hikayesini ve depremdeki ihmalleri göz önünde bulundurduk. Bunun yanında belgeselimizde, depremzede bir ailenin evladını kaybetmesinin yarattığı travmayı vermeye çalıştık. Cem’in gazeteciliği, hayatı, ailesi ve arkadaşlarının yer aldığı bu belgeselde en acı şey ise depremdeki ihmallerdi. Eğer bunu verebilmişsek ne mutlu bize” dedi.

Belgeseli yaparken çok zorlandığını da anlatan Emir, “Her gün 7- 24 Cem’le oturup, Cem’le kalkıyorsunuz. Tabi ki çok acı. Ancak, sorumlularını bildiğiniz halde kimsenin onlara dokunamaması daha da acı” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber