Avusturya Milli Takımı'nda oynayan ve Avusturya'daki futbol kariyerine 167 profesyonel maç sığdıran Cem Atan, Fethiyespor ile 1,5 yıllık anlaşma imzaladı.
Fethiyespor ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürürken transfer komitesinin transfer çalışmaları da devam ediyor. Mustafa Ünver, Sefa Durmuş, Habib Uzun ve Alican Karadağ'ın ardından Avusturya'da oynarken Beşiktaş'ın da transfer gündeminde olan ancak bonservis bedeli dolayısıyla bu transferi gerçekleşmeyen Cem Atan ile de anlaşma sağlandı.
Cem Atan 31 Mayıs 2014 bitiş tarihi olan sözleşmeye imza atarken Fethiyespor'a şampiyonluk yaşamak için geldiğini vurguladı. Avusturya'daki futbol kariyeri ile başarılı bir süreç yaşayan Cem Atan Gençlerbirliği'ne transfer olmasının ardından yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle yeteri kadar forma şansı bulamamıştı.
30 Haziran 1985 Avusturya doğumlu Türk kökenli oyuncu Cem Atan, sağ kanat ve forvet arkası mevkilerinde oynuyor. Ailesi göçmen bir Türk ailesi olan Cem Atan futbol yaşamına Avusturya amatör lig takımlarından olan Neustadt SC'de başladı. Neustadt'ın alt yapısında bir sezonda 43 gol atarak A takıma yükselmeyi başardı. 2003'e kadar bu takımda forma giydikten sonra Rapid Wien'e transfer oldu. İlk yılında fazla forma şansı bulamayan ve tecrübe kazanması için Hartberg'e kiralanan Cem Atan, Rapid Wien ile sözleşmesi bittikten sonra Avusturya Birinci Ligi ekiplerinden Mattersburg'a transfer oldu. Cem Atan SV Mattersburg takımında yer aldığı süre boyunca 137 maçta 14 gol attı ve 2010 yılında Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Cem Atan yapılan davet sonrasında Avusturya milli takımının formasını giymeyi tercih eden Cem 2 maçta Avusturya Milli Takımında yer aldı.
Kendine idol olarak Barcelona'da forma giyen Kamerunlu forvet oyuncusu Samuel Eto'yu örnek alan Cem'in oyun içindeki karakteristik özellikleri, uzaktan attığı sert şutlar, günümüz futbolunun en çok ihtiyaç duyulan özelliklerinden kaleye dikine katedebilmesi, tekniği ve kanatta oynadığı zamanlar ani deparlarla çizgiye inerek hem gol yollarını açabilmesi ve rakip defans oyuncularını zor durumda bırakabilmesi.
Öte yandan; 2012-2013 sezonu ikinci yarı hazırlıklarını Antalya Kemer'de devam ettiren Fethiyespor ilk hazırlık maçını 10 Ocak Perşembe günü Çamlıdere Şekerspor ile yapacak. Sezon başında büyük umutlar ve yönetimin maddi manevi büyük özverisi ile transfer edilen İlkay Demir'den beklenen verimi ilk devredeki 16 maçlık periyotta alamayan transfer komitesi bu oyuncu ile yolları ayırdı. İlkay Demir transfer komitesinin belirlediği transfer ücreti karşılığında Pendikspor'a transfer oldu.
(MY-MB-İK)

09.01.2013 13:12:37 TSI

Editör: Wan Haber