Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde Toplu Konut Projesi için tanıtım toplantısı yapıldı.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) proje tanıtım toplantısı Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren başkanlığında gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına İlçe Kaymakamı Ömer Dağdeviren, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cenk Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Saffet Gülep, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Bulut ve çok sayıda halk katıldı.
Çelikhan Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde kabul görülen toplu konut projesi hakkında, Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, ilçe halkına planlanan çalışmalar ve ön talep yöntemiyle yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Ömer Dağdeviren, "İlçemizde büyük sıkıntılardan biri konut sorunuydu.
Orman arazisi içinde kalmış daralmış bir ilçe. TOKİ' nin inşa edeceği konutlarla ilçemiz şehirleşmeye rahat yaşama olaşacak ve konut sıkıntısından kurtulacaktır. Bu fırsatı kaçırmayın ilçenin önü açılsın. TOKİ de Alt gelir grubu 2 1 ve orta gelir grubuna 3 1 konutlar yapılacaktır. Ayrıca Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında gerçekleşen protokol çerçevesinde Sosyal Konut Projesi'nde özürlülere ve dar gelirli ailelere 50 konut yapılacak. Başvurular 2 Ocak 2013 ile 15 Mart 2013 tarihleri arasında ilçe kaymakamlığında yapılacaktır. Taleplerin fazla olmasını bekliyorum, taleplerin yüksek olmasında her halükarda iyi olacaktır" dedi. TOKİ konutlarının Kavak Tepesinde yapılacağını belirten kaymakam Dağdeviren herkese teşekkür ettiğini belirtti.
(KA-AŞ-Y)

29.12.2012 15:21:29 TSI

Editör: Wan Haber