Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, geçirdiği trafik kazası sonucu felçli kalan tarım işçisinin evini ziyaret ederek, akülü sandalye hediye etti.
Yüreğir'de yardıma muhtaç ailelere yaptığı ziyaretlerini sürdüren Başkan Çelikcan, son olarak Bahçeli Evler Mahallesi'nde oturan ve geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı tutmayan tarım işçisi Ramazan Zengin'in evine konuk oldu. Başkan Çelikcan Ramazan Zengin'e akülü tekerlekli sandalye vererek tek başına sokağa çıkmasını sağladı. Ramazan Zengin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, başkanın akülü araba hediyesi ile de tatlı bir şaşkınlık yaşadı. Kendisinin yatağa mahkum olduğunu ve kendi başına dışarı adımını dahi atamadığını belirten Zengin, "Artık birçok işimi kendim göreceğim. Bugüne kadar bana yardım etmeleri için birçok merciye başvurdum. Ama sesimizi Başkan Çelikcan duydu, Allah ondan razı olsun. Bu saat itibari ile çocuklarımla birlikte dışarı çıkıp onları parka götürebileceğim. Buraya kadar gelerek beni ziyaret eden başkanımıza ve değerli eşine teşekkür ediyorum, benim yatak mahkumiyetime son verdikleri için" diye konuştu
İmkanlar ölçüsünde yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek, sorunlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Çelikcan ise "Belediye hizmetleri vatandaşlarımız için doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreçtir. Biz de sosyal belediyecilik adına 7/24 vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Hasta olan vatandaşlarımıza moral vermek, ihtiyacı olan ailelerin sorunlarına yardımcı olmak ve mahallenin sorunlarını dinlemek amacıyla her gün Yüreğir'in değişik mahallelerine giderek onların sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Ramazan Zengin'i de bu çerçevede ziyaret ettiğini belirten Başkan Çelikcan, "Talihsiz bir kaza geçirmiş. Bu genç yaşında eve mahkum olmuş. Çok şükür ki hükümetimiz bu vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik çok olumlu adımlar attılar. Ailelerimiz bu sayede yaşamlarını daha rahat sürdürebiliyorlar. Yüreğir Belediyesi olarak vatandaşımızın dışarıya daha rahat çıkabilmesi, kendi işini rahatça görmesi, doktoruna rahat gidip gelmesi amacıyla akülü araba verdik. En önemlisi ise bu hastalarımıza bakan yakınları çok rahat edeceklerdir. Amacımız insanlarımıza imkanlarımız nispetinde daha iyi bir yaşam sunabilmektir" dedi.
(ERN-Y)

10.01.2013 14:11:35 TSI

Editör: Wan Haber