Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık ve Yeni Yönetim Kurulu Üyelerini dernek binasında ziyaret ederek başarılar diledi.
Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Çelikcan Yüreğir'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye ilk defa Yüreğir Belediyesi başkanlığında Atatürk Üniversitesi ve İtalyan Piza Üniversitesi işbirliğiyle kazı çalışması başlatıldığını belirten Başkan Çelikcan, "7 bin yıllık tarihi olan Misis Antik Kentinin turizme kazandırılmasıyla bölgemize ve ilimize önemli sosyo-ekonomik katkılar sağlayacaktır" dedi.
Yüreğir'de göreve geldikten bu yana Adana'daki bütün sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaptıklarını belirten Başkan Çelikcan bundan sonrada bu işbirliğinin süreceğini belirtti.
Yüreğir'in yatırıma çok ihtiyacı olan bir bölge olduğunu belirten Başkan Çelikcan Yüreğir'e yatırım yapmak isteyen bütün işadamları ve müteahhitlere her zaman yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.
Yüreğir de özellikle kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini belirten Başkan Çelikcan, "İlçemiz de şu anda 9 bölgemizi kentsel dönüşüm alanı ilan ettik. İlan ettiğimiz bölgelerin tamamı konutların olduğu yerlerdi. İşin gösteriş ve şov tarafına gitseydik boş alanlara konutları yapar çoktan da teslim ederdik. Ama biz popülist davranmayıp gerçekten dönüşüm için mücadele veriyoruz. Örnek olması amacıyla Kışla Mahallemizde başlattığımız çalışmalarımızda büyük mesafe aldık. Bakanlığın çıkardığı el koyma yasasıyla antlaşmayan ve zorluk çıkaran vatandaşlar için mahkeme kararı çıkarttık ve önümüzdeki birkaç ay içerisinde temellerimizi atacağız. Burada vatandaşlarımıza Türkiye'nin en iyi şartlarına sunmamıza rağmen politik engellemeler sonucu bu güne kadar süreç uzadı. Bizde mahkeme kararıyla işlerimizi devam ettiriyoruz. Bundan sonraki amacımız kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz bölgelerde Adanalı Müteahhitlerimizin de içerisinde olacakları bir oluşum için uğraşacağız. Çünkü bu arkadaşlarımız burada kazanıp burada yatırım yapacaklardır. Buda bölgesel kalkınma için çok önemlidir" dedi.
Türkiye ilk defa bir belediyenin kazı izni aldığını belirten Başkan Çelikcan ' Misis Antik Kentinde 2 Üniversitemizle birlikte bu kazı çalışmalarını sürdürüyoruz. Misiste 7 bin yıllık tarih gün yüzüne çıktığı zaman bölgemiz turizm açısından çok büyük öneme kavuşacaktır. Buralarda eski yapılar aslına uygun olarak inşa edilip Dünya Kültürel Mirasına kazandırılacaktır" dedi.
AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık Başkan Çelikcan'ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Biz Adana için her zaman işbirliğine hazırız. Özellikle kentsel dönüşüm ve Misis Antik Kentinin kazı çalışmalarını destekliyoruz. Adana'mızın turizme ciddi şekilde ihtiyacı var. Bu kazı çalışmaları sayesinde bölgemize önemli turist gelecektir. Böylece bölge ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır. Misis Antik Kenti kazılarının devam etmesi kurulan derneğe de bütün herkesin sahip çıkması gerekmektedir. Kültür Bakanımızın da Adanalı olması bizim için büyük bir şanstır" diye konuştu.
(ADN-Y)

06.02.2013 16:04:35 TSI

Editör: Wan Haber