Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçeye 20 yılda yapılandan daha fazlasını yaptıklarını söyledi.
Çelikcan, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde "Yüreğir'de Sosyal Projeler" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Çeşitli meslek grupları ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı etkinlikte konuşan Çelikcan, Yüreğir'de yapılan sosyal projeleri ve hizmetlerini anlatırken, "Her şeyden önce Adanalılık ruhunu ön plana çıkarmalıyız" dedi.
Özellikle Gaziantep ve Kayseri'nin örnek alınmasını gerektiğini belirten Başkan Çelikcan, "O bölgenin bütün seçilmiş insanları muhalefeti ve iktidarı ile kentlerini ilgilendiren en ufak bir olayda bir araya gelip güç birliği yapıyorlar. Biz de bunu başarabilirsek Adana'daki yatırımcılara ve dışarıdan gelecek yatırımcılara güven veririz. Adana'daki yatırımcılara moral ve destek vererek bankalarda bulunan paralarını yatırıma dönüştürmeliyiz. Bunun için uzun vadeli bir plan yaparak yatırımcılarımızın önünü açmamız lazım" diye konuştu.
Göreve ilk geldiklerinde iyi bir planlamayla neler yapabileceklerini hesapladıklarını söyleyen Çelikcan, şöyle devam etti:
"En başta personel sayımızı onları mağdur etmeden diğer kurumlara göndererek oradan tasarruf sağladık. Gelirlerimizi artırdık. Bütçemiz 47 milyon iken bugün 117 milyona çıkarmış bulunmaktayız. Bizden önce yıllık yatırım 4 milyon iken bunu katlayarak 40 milyona çıkardık. Bunun yanı sıra borçlarımızda da önemli düşüş sağlandı. 109 milyon borçla devraldığımız belediyemizin borcunu bugün 88 milyona düşürdük."
Yüreğir'de göreve ilk geldiklerinde yaptırdıkları anketlerde vatandaşların en önemli isteğinin yol olarak belirlendiğini kaydeden Çelikcan, "Biz de plan ve programımızı yaparak şehir merkezi ve köylerde asfalt çalışmasını başlattık. Bu güne kadar kadar Yüreğir'de yol sorununu çözmek için 30 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırım dahilinde 170 bin ton asfalt kaplama yaparak bin sokağın asfaltı tamamlandı. Bunlara ilave olarak 500 bin metrekare kilitli parke yapılarak 430 sokağın kilitli parkesi yapıldı. 80 bin ton asfalt kullanılarak 2 bin 200 sokağın asfalt yaması yapıldı. Yine Adana'da ilk defa belde ve köylerimizde 650 bin metrekare çift katlı emülsiyonlu sathi kaplama yaptık. Tüm işlerin yapılması için mevcut makine parkı yetersizdi. Makine parkımız yeniledik. Makine parkımızı yenilemek için 3,5 milyon TL harcayarak, 1 adet greyder, 1 adet ekskavatör, 3 adet silindir, 5 adet büyük kamyon, 1 adet nakliye için tır, 1 adet asfalt kazıma makinesi, 1 adet finişer (asfalt serme makinesi) aldık ve Yüreğirlilerin hizmetine sunduk" dedi.
Yüreğir'de yaşayan vatandaşların tanışmasını, kaynaşmasını sağlayacak, eğitim ve ekonomilerine katkı koyacak, ilçenin sosyo-kültürel ve demografik yapısına en uygun sosyal projeleri olan kültür evlerini birer bilgi, eğitim, meslek yuvası olarak hizmete açtıklarını ifade eden Çelikcan, şu anda 8 kültür evinin tamamlandığını kaydetti.
Yüreğir'in acil ihtiyacı olan kültür merkezini Kazım Başer Parkı içerisine inşa ettiklerini belirten Çelikcan, "İhalesi gerçekleştirdi. Bir yıl içerisinde bitirilmeyi hedefliyoruz. 1000 kişilik konferans salonu ve 2 adet 200 kişilik çok amaçlı salonu olan peyzajı, otoparkı ve mimarisiyle şehrimize değer katacak bir eser olacak. Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan'da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edebilecek" şeklinde konuştu.
İhtiyacı ve uygun yeri olan mahallelere taziye evi yaptıklarını vurgulayan Çelikcan, Yunus Emre Mahallesi'nde hizmete sunduklarını, Yeşilbağlar Mahallesinde yapımına başlandığını, önümüzdeki günlerde de Özgür Mahallesine yapılacağını kaydetti.
(ADN-Y)

09.12.2012 14:25:01 TSI

Editör: Wan Haber