Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, temsilcilik açmak için kentte çalışmalarını sürdüren Çelik-İş Sendikası Genel Merkez yöneticilerini ağırladı.
Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, Genel Teşkilatlandırma Uzmanı Cemalettin Köse ve Ege Bölge Temsilcisi Erdoğan Daloğlu, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Belediye Meclis üyesi Hüseyin Köroğlu da hazır bulundu. Kendilerini kabul ettikleri için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür eden Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, "Bizler Çelik-İş Sendikası olarak Manisa ve Ege'de çok tanınmadık, bilinmiyoruz. Türkiye'nin her yerinde varız ama bu bölgede her nedense olmamışız, olamamışız. Yeni bir teşkilat çerçevesinde hem işçiye, hem işverene kendimizi tanıtmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi yeni yasayla e-devlet şifresi üzerinden işçiye üye olma imkanı geldi. Hem işverenlerimize e-devlet şifresinin ne olduğunu anlatmak, hem çalışanımıza anlatmak gibi bir çalışma yapıyoruz" dedi.

"SENDİKALARI ÖCÜ GİBİ GÖRMEKTEN VAZGEÇİLMELİ"
Türkiye'deki sendikal özgürlüğün yüzde 3-4 civarlarında olduğunu, e-devlet şifresi uygulaması ile bunun yüzde 30'lara çıkacağını düşündüklerini dile getiren Şahin, şöyle konuştu: "Bu rakamlara da çıkmak zorunda olduğunu düşünüyoruz. Çünkü işverenlerimiz de Türkiye'de artık sendikaları öcü gibi görmekten vazgeçip ya da kendine çok teslimiyetçi olan sendikalardan vazgeçip, her şeyi konuşabilen bir yapının oluşabilmesini istiyoruz. Biz buyuz çünkü. Sendikamız Karabük'ten doğmuş. İskenderun'da büyümüş ve Türkiye'de şu anki şekliyle beraber 30 bin üyesi olan bir sendikayız. Bunları düşünmüyoruz çünkü biz 50-60 binlerden buraya gelmişiz. Aynı şekilde büyümek istiyoruz. Dolayısıyla sivil toplum örgütlerini, yerel yönetimlerindeki Belediye Başkanlarını, diğer topluluk örgütlerini ziyaret etmek istiyoruz. Size de vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ediyoruz. İnşallah tanınırız burada ve sizlerin de bizlere katkısı olur."

FERİDUN TANKUT'A SELAM GÖNDERDİ
Ziyaretleri nedeniyle Çelik-İş Sendikası Genel Merkez yöneticilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Ergün de, "Manisa'da ilk defa kurulum aşamasında olmanız nedeniyle de, bundan sonraki süreçte başta sizler olmak üzere bölge sorumlusu kardeşimize de Allah kolaylıklar versin diyorum. İnşallah güzel hizmetlere, güzel sözleşmelere, hayırlı sözleşmelere imza atarsınız. Bu süreçte biz de elimizden geldiği sürece ne şekilde katkılar sunabiliriz, her zaman bu katkıları sunacağımızın bilinmesini isterim. Hayırlı olsun" diye konuştu.
Ziyarette Başkan Ergün, Manisaspor Başkanlığı yaptığı dönemde dostluk kurduğu Karabükspor eski Başkanı Feridun Tankut'u da unutmadı. İlk fırsatta Tankut'u ziyaret etmek istediğini belirten Başkan Ergün, Çelik-İş Sendikası yöneticileri aracılığıyla Tankut'a selam ve sevgilerini yolladı.
(YB-ERG-Y)

14.01.2013 17:02:39 TSI

Editör: Wan Haber