Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret etti.
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı makamında ziyaret ettiler. Karabük Üniversitesi'nde gözle görülür şekilde ciddi bir hareketlilik olduğunu dile getiren Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, "Karabük Üniversitesi, Karabük'ün ufkunu açan bir yapıya sahip. Ziyaretlerimize ilk olarak Karabük'e enerji veren bir duruşu olan Karabük Üniversitesi'nden başladık. Karabük'te geleceğe dönük ihtiyaç olan bölümlerin çoğaltılması konusundaki çabalarınızı takdir ediyorum. Bu bölümler ülkemiz için çok önemlidir. Teknik anlamda bölümlerin açılmasının hem Karabük'e, hem de Karabük Üniversitesi'ne çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimize, geleceğin meslekleri olacak bölümlerde eğitim vererek yetiştirdiğiniz için size, sendikamız adına teşekkür ediyoruz" dedi.
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören'in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Uysal, "Öncelikle kısa bir zaman önce atanmış olduğunuz yeni görevinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni yönetim ile hem şehrimiz hem de ülkemiz ümit ediyorum ki daha iyi boyutlara ulaşacaktır. Üniversiteyi bir lokomotif olarak düşünürsek bu lokomotifin başını çekecek olanda şüphesiz ki sizlersiniz. Karabük Üniversitesi olarak öğrenci sıkıntımız olmamakla beraber tuttuğunu koparan bir üniversiteyiz. Karabük Üniversitesi çok hızlı büyüyor ve bugün 22 bini aşan öğrenci sayımız var. Biz üniversite olarak asla bilinenleri tekrarlamıyor ilkleri başarıyoruz. Türkiye'de ilk ve tek Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği ve Türkiye'nin tek Demir Çelik Enstitüsünü kurduk. Türkiye'nin eksikliklerini fark ederek ülkemizle birlikte dünyanın da ihtiyaçları ve gereksinimleri doğrultusunda; Ulaştırma Mühendisliği, Tasarım Mühendisliği bölümlerini açmanın yanı sıra ile Çelik Konstrüksiyon Tasarımcılığı Bölümü'nün açılması içinde YÖK'e başvurduk. Eskiden devlet üniversitelerine girebilecek öğrenci sayıları sınırlıydı ve kota vardı bugün 81 ilimize üniversitelerin kurulması ile arz ve talep dengeleri değişti. Bugün baktığımız zaman çoğu üniversitelerin bazı bölümleri boş kalarak, artık ülkemizde ve dünyada birbirleri ile rekabet edebilen üniversiteler ortaya çıktı. Karabük Üniversitesi de yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen diğer üniversitelerle rekabet edebilecek konuma gelmiştir. Bizi diğer üniversitelerden farklı kılan ve onlarla rekabet edebilmemizi sağlayan, ülke içinde ve ülke dışında rekabet edebilmemizi sağlayan yabancı dil hâkimiyetinin ileri seviyede olmasıdır. Bunun için biz bütün öğrencilerimizi ilk yıl yabancı dil hazırlık sınıflarında okutuyor daha sonraki dönemlerde ise bölümlerine göre yüzde 100 ve yüzde 30 İngilizce eğitim verilmektedir. Sizin bize bizim size kısacası Karabük'ün biz olmaya ihtiyacı var" diye konuştu.
Makamda gerçekleştirilen hoş sohbetin ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, misafirlerine Üniversite kampüsünü gezdirerek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde bilgiler verildi.
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül daha sonra Karabük Valisi İzzettin Küçük'ü, AK Parti'yi, CHP, MHP ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret etti.
(ET-ET-Y)

05.12.2012 15:28:13 TSI

Editör: Wan Haber