Hak-İş'e bağlı Çelik İş Sendikası ve Çelik-İş Sendikası Ege ve Havarisi Bölge Temsilcileri Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti.
Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, Genel Teşkilatlandırma Uzmanı Cemalettin Köse ve Çelik-İş Sendikası Ege ve Havarisi Bölge Temsilcisi Erdoğan Daloğlu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette kendilerini kabul ettikleri için Başkan Alıcık'a teşekkür eden Hak-İş 'e bağlı Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, ziyaret amaçlarının sendikayı bölgede tanıtarak bölgedeki metal iş kolunda örgütlenmek ve sivil toplum örgütleriyle tanışmak olduğunu ifade etti. Sendikayı tanıtarak eksik olan bir yapıyı bölgeye ve Nazilli'deki sektörde işçi ve işveren arasındaki köprü vazifesini de üstleneceklerini ve ayrıca yeni çıkan sendikalar yasasını da anlatacaklarını belirten Erdoğan Daloğlu ise "Bizler Çelik-İş Sendikası olarak Ege'de çok tanınmadık, bilinmiyoruz. Türkiye'nin her yerinde varız ama bu bölgede her nedense olmamışız, olamamışız. Bölgede Yeni bir teşkilat çerçevesinde hem işçiye, hem işverene kendimizi tanıtmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi yeni yasayla e-devlet şifresi üzerinden işçiye üye olma imkânı geldi. Hem işverenlerimize, hem de çalışanlarımıza e-devlet şifresinin ne olduğunu anlatmak için çalışma yapıyoruz" dedi.
Türkiye'deki sendikal özgürlüğün yüzde 3-4 civarlarında olduğunu, e-devlet şifresi uygulaması ile bunun yüzde 30'lara çıkacağını düşündüklerini dile getiren Şahin, "Bu rakamların daha da üstüne çıkılması gerek. Çıkmak da zorunda olduğunu düşünüyoruz. İşverenlerimizin de Türkiye'de artık sendikaları öcü gibi görmekten vazgeçmeleri gerekli, her şeyi konuşabilen bir yapının oluşabilmeli. Sendikamız Karabük'ten doğmuş, İskenderun'da büyümüştür ve şu an Türkiye'de 30 bin üyeye sahiptir. Sivil toplum örgütlerini, yerel yönetimlerdeki Belediye Başkanlarını ve diğer topluluk örgütlerini ziyaret ederek kendimizi ve amacımızı anlatıyoruz. Size de bize vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ediyoruz. İnşallah burada da tanınırız. Bu konuda Sizlerin katkısının büyük olacağına inanıyoruz" dedi.
Ziyaretlerinden dolayı Çelik-İş Sendikası Genel Merkez yöneticilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "İnşallah güzel hizmetlere, güzel sözleşmelere, hayırlı sözleşmelere imza atarsınız. Bu süreçte biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
(ÜÖ-MB-İK)

18.01.2013 15:59:56 TSI

Editör: Wan Haber