Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), 33 bin olan üye sayısını 100 bine çıkarmak için, tüm çevre gönüllülerini bekliyor.
Toprağa ve nimete saygıyı artıran projeler geliştiren Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), Türkiye'nin her il ve ilçesinde gönüllü temsilci ve üye kampanyası başlattı. ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, 'Kamu Yararı' statüsünde faaliyetlerde bulunan derneğin 33 bin olan üye sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. ''Daha iyi yaşayabileceğimiz bir dünyayı, daha rahat soluyabileceğimiz bir yerküreyi gelecek nesillere aktarmak bizlerin elinde'' diyen Yorulmaz, "Hepimiz birer emanetçiyiz. Bizlere emanet edilen nimetlere şükretmek ve onları korumak başta gelen insani görevimiz. Teşvik ve önerilerinizle ulaşacağımız onlarca kişiyle nimetleri koruyarak arttırmak için artık kolları sıvama zamanı geldi. Bu vesileyle ÇEKÜD'ün sevgi çemberini daha da genişletmek için başlattığımız 'ÇEKÜD Gönüllüsü Olun' kampanyası tüm hızıyla devam ediyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile düzenlediği kampanyalarla dikkat çeken derneğin 'Tohumdan Fidana' kampanyasında on binlerce fidan toprakla buluşturuldu. 31 Mayıs 2013'e kadar devam edecek olan kampanyada derneğin web sayfasında yer alan gönüllülük formunda http://www.cekud.org.tr/gonullu_form.asp en fazla referans gösterilen değerli çevre dostlarına hediyeler verilmesi planlanıyor. Gönüllük seferberliğinde birinci olan bonzai, ikinci olan anthurium scherzerianum flamingo çiçeği, üçüncü olan da orkide çiçeği ile ödüllendirilecek. Ödüller, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle düzenleyeceğimiz etkinlikte takdim edilecek.
(ÖK-ÖK-Y)

14.01.2013 10:59:39 TSI

Editör: Wan Haber