Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çektiği fotoğrafla, Almanya'nın Augsburg kentinde Kültür Derneği tarafından düzenlenen 'Die Anderen' (Ötekiler) adlı fotoğraf yarışmasına katılan Ufuk Sayın adlı genç gazeteci yarışmanın birincisi oldu.
Her yıl çocukluğunun geçti Ayvalık'ın Çamlık semtindeki ailesine ait evde yaz tatilini geçiren Ufuk Sayın, 2011'de tatile geldiğinde Ayvalık'ta çektiği sokakta yaşayan bir kadınla çocuğunun anlık masumiyetini ölümsüzleştirdiği fotoğrafıyla ödül almayı başardı. Kazandığı ödülü sokakta yaşayanlara bağışlayan Ufuk Sayın'ın bu hareketi ise Almanya'da günün konusu oldu. Sayın, "Öteki olanlar kimlerdi? Onlar mı yoksa bizler mi? Yarışmanın konusuna uygun olduğu için eserimi gönderdim. Birinci olduğum için mutluyum" ifadelerini kullandı.
Almanya-Augsburg doğumlu olduğu öğrenilen Ufuk Sayın'ın, Ayvalık Sakarya İlköğretim Okulundan mezun olduktan sonra 11 yaşında doğduğu kente döndüğü öğrenilirken, Ufuk Sayın'ın halen Almanya'da, 'Merhaba' adlı Türkçe yayın yapan bir gazetenin Augsburg sorumlusu olduğu kaydedildi. Ayvalık'ın farklı bir tanıtımını gerçekleştiren Ufuk Sayın'ın Augsburg'da Türk Veliler Derneği Başkanlığı'nın yanı sıra Türkçe Bilgi Hattı adındaki sosyal bir projeyi de yürüttüğü öğrenilirken, her gün Yaşlılara Yardım Projesi olan 'İna Kültürlerarası Yardımlaşma Ağı adlı bir çalışmanın da uygulayıcısı olduğu belirtiliyor.
(SS-SŞ)

07.01.2013 10:29:23 TSI

Editör: Wan Haber