Bir ihbar üzerine Çekmeköy ve Sultanbeyli'de düzenlenen operasyonlarda, 10 ton gümrük kaçağı çay ele geçirildi. Baskınlarda 2 kişi gözaltına alınırken, ihbarda belirtilen "çaylara domuz kanı" karıştırıldığı iddiası araştırılmaya başlandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda, "Bazı kişilerin çayların içerisine talaş ve domuz kanı karıştırarak piyasaya sürdüğü" iddia edildi Harekete geçen ekipler, hemen çalışma başlattı. Ekipler, Sultanbeyli ve Çekmeköy'de sahte çay imalatının yapıldığı 2 ayrı depo belirledi. Sabahın erken saatlerinde depolara yapılan baskınlarda, yaklaşık 10 ton çay ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, depo baskınlarında, kaçak çayın yerlere dökülüp talaş ve sunta tozları ile karıştırıldığını, daha sonra paketlenip satıldığını tespit etti. Şebekenin, içerisine talaş ve sunta tozlarını karıştırdıkları çayları logolu sahte paketlere doldurarak piyasaya sürdükleri belirlendi.
İhbarı yapan kişinin, şebeke elemanlarının, "Sahte çaylara domuz kanı karıştırıyorlar" iddiası da polis tarafından araştırılmaya başlandı. Sahte çayların, İl Sağlık Müdürlüğü laboratuvarlarında inceleneceği ve kesin sonuçların ortaya çıkarılacağı öğrenildi.
(İK-ÇK-OK-Y)

11.01.2013 16:56:12 TSI

Editör: Wan Haber